Nejchutnější čokoládový koláč bez mouky, složený jen ze 3 ingrediencí. Chutná jako z cukrárny a hlavně chutná každému!

 

Mouka je velkým strašákem, zejména když se staráte o svoji postavu. Není žádnou novinkou, že se z ní tloustne nejvíce. Právě proto jsem pro Vás připravila recept na koláč bez mouky, který je vhodný i pro ty, kteří nemohou jíst lepek. Skvělé je, že jej můžete připravit opravdu zdravě. Stačí, když použijete čokoládu. Skládá se pouze z 3 ingrediencí a máte ho připravený raz dva.

Co budete potřebovat

  • 8 velkých vajíček
  • 450 g hořké čokolády (pokud chcete zdravější verzi, zvolte čokoládu bez cukru – slazenou)
  • 230 g másla
  • ovoce (nemusí být)

[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?

Vajíčka dáme do misky a pomocí mixéru vyšleháme na pěnu. Troubu si předehřejeme na 160 stupňů.

Čtěte také: Dvouletý chlapec s Downovým syndromem neumí mluvit, ale když jeho sestra začne hrát, stane se zázrak!

Máslo nakrájíme na kostičky a dáme rozpustit buď nad parní lázni, nebo do mikrovlnné trouby. Do horkého másla přidáme nalámanou čokoládu a necháme ji rozpustit. Máslo s čokoládou smícháme a vytvoříme tak hustší čokoládovou hmotu.

Po částech k čokoládové hmotě přidáváme vyšlehaná vajíčka. Dobře promícháme, aby ve hmotě nebylo příliš mnoho vzduchových bublinek.

Do kulaté vymazané formy nalijeme těsto a můžeme ji ještě obalit v alobalu. Formu vložíme podobně jako při cheescakeu, do hlubší nádoby, která je naplněna alespoň do poloviny vodou. Takto se koláč upeče dokonale.

Celý koláč pečeme přibližně 20 až 25 minut. Po upečení ho necháme vychladnout a skladujeme ho v chladničce. Podle chuti můžete přidat ovoce, případně kopeček zmrzliny. Dobrou chuť!