Nejenom pro děti, ale samozřejmě také pro dospělé. Takový je koláč HRK – HRK. Že ho ještě neznáte? Nejvyšší čas si ho připravit. Až ho ochutnáte, budete litovat že jste tento recept nenašli dříve

Komu se dá tento unikátní koláč ochutnat, ten ho bude stoprocentně milovat. Není se čemu divit, jelikož je opravdu skvostný. Jmenuje se HRK – HRK a kdo ho jednou zkusí, ten už si tento název velmi dobře zapamatuje. Nepřipravuje už nic jiného. Chcete ho také vyzkoušet? Tak se podívejte, jak na to.

Co bude potřeba?

Není to jenom chuť, pro kterou je HRK – HRK tak unikátní. Zapomínat nelze ještě na jedno velké plus. To se týká samotných surovin. Kromě toho, že jsou zcela běžné, se obejdete i bez složitého vážení. Stačí vám jenom hrneček, do kterého je budete sypat. A co si nachystat?

  • 2 hrnky mouky
  • 1 hrnek cukru
  • ¾ hrnku mléka
  • ¾ hrnku oleje
  • 2 lžíce kakaa
  • 2 vejce
  • 1 prášek do pečiva

Výše popsané suroviny jsou určené na přípravu základu, tedy samotného těsta. Populární HRK – HRK koláč má také velmi chutný krém. Co budete potřebovat právě na jeho přípravu? Podívejte se:

Čtěte také: Koupil starou chatrč o velikosti 42 metrů čtverečních. Předělal jsi k nepoznání, počkejte až nahlédnete dovnitř

  • 1 smetanu na šlehání
  • 1 ztužovač šlehačky
  • 2 balení pudinku
  • Ovoce

Těsto jako první

Stejně jako u jakýchkoliv jiných pečených dezertů, i tady je třeba jako první udělat těsto. To není nic složitého, jelikož stačí jednotlivé suroviny pouze zamíchat v jednotnou hmotu. Ta by následně měla zamířit na pekáč s pečicím papírem, a poté do trouby. Ideální teplota je 180 stupňů. Doba pečení se odvíjí od výšky těsta a vše doporučujeme zjistit standardním postupem s využitím párátka. Poté můžeme těsto vyndat a nechat chladnout.

Pokračujte přípravou krému

Nyní je čas na přípravu krému. I ta je poměrně snadná, jelikož dojde k tomu, že nejprve lehce vyšleháte smetanu, ke které přidáte pudinkový prášek. Poté se přidává také ztužovač, aby byla zajištěna požadované konzistence, která bude dlouhodobě tuhá. Potom už se do krému zamíchá libovolné ovoce. Zde necháme prostor vaší chuti. Co doporučíme, to je rozhodně krájení na co nejmenší kousky. Tím se lépe rozloží celková chuť.

Zkompletujte a podávejte

Váš HRK – HRK už máte skoro hotový. Vezměte si chladné těsto a naneste na něho ovocnou polevu v dostatečné vrstvě. Uhlaďte do roviny a poté už můžete jenom ozdobit. Čím? Doporučujeme kakao, skořici a také cukr. Vše dejte do nádoby a několikrát zahrkejte, aby se vše promíchalo. Nyní už znáte i důvod tohoto netradičního názvu. Posypku rovnoměrně aplikujte a poté už můžete svůj povedený dort nakrájet a ochutnat. Nemá chybu, že je to tak?