Nejlahodnější tiramisu s mascarpone a piškoty, které máte hotové už za 20 minut. Tohoto dezertu se nikdy nepřejíte!

Tiramisu, které k nám přišlo z Itálie, je jedním z nejoblíbenějších dezertů vůbec. Lahodná chuť tohoto zákusku, který je lehoučký a jemný, uchvátí snad každého. Dezert, sestávající ze střídajících se vrstev krému s mascarpone a piškotů nasáklých kávovým aroma, je doplněn o bohatou dávku kakaa. Tato vyvážená kombinace chutí je tajemstvím úspěchu této italské lahůdky. Připravte si ji podle následujícího receptu, který Vám zabere jen 20 minut.

Pokud se chystáte připravit fajnový zákusek bez pečení, není lepší volba než Tiramisu. Krémový a lehoučký zákusek, který se rozplývá v ústech je doslova kulinářským zážitkem. Navíc, jeho příprava netrvá více než 20 minut, takže ho máte bleskově přichystán. Kvůli použití syrových vajec je však jeho trvanlivost omezena jen na několik dní. To však vůbec nevadí, protože díky skvělé chuti zmizí ze stolu hned.

[hana-code-insert name=’google‘ /]Co budete potřebovat?

  • 1 polévkovou lžíci kakaa
  • 500 g mascarpone
  • 400 g dlouhých piškotů
  • 450 ml silné kávy
  • 3 polévkové lžíce moučkového cukru
  • 3 vejce
  • 1 čajovou lžičku mandlového aroma

Jak na to?

Jako první si připravíme krém, který je ze syrových vajec a mascarpone. Vajíčka rozbijeme a oddělíme žloutky od bílků. K žloutkům přidáme cukr a vymícháme je. Pak k nim postupně přidáváme mascarpone, které necháme při pokojové teplotě předem změknout. Vše spolu vyšleháme, aby se suroviny důkladně propojily.

Čtěte také: Tyhle dekorace vás ohromí. A co teprve až zjistíte, jak vznikají. Stačí k tomu trocha cementu a pak už jenom jedna jediná věc, kterou používáte na úklid v domácnosti. Jak jsou tyto unikáty dělány?

Z bílků si vyšleháme tuhý sníh, který postupně přimícháváme k žloutkové směsi. Pracujeme pomalu a zlehka, aby nám bílkový sníh nespadl. Důkladně ho zapracujeme do krému a ten následně vložíme na chvíli do lednice.

Připravíme si dortovou formu nebo mísu, ve které budeme vrstvit Tiramisu. Uvaříme si silnou kávu, kterou necháme odstát, dokud nevychladne skoro na pokojovou teplotu. Používat ji budeme vlažnou. Nejlepší je kávu vylít do hlubokého talíře, ve kterém se nám bude s piškoty dobře pracovat.

Když je káva vlažná, přidáme do ní kávovou lžičku mandlového aroma. Do kávy následně namáčíme piškoty, přičemž dáváme pozor, aby příliš nezměkly. Piškoty naskládáme na dno mísy. Vrstvu piškotů následně potřeme připraveným krémem. Na ten naskládáme druhou vrstvu piškotů, které znovu máčíme do kávy s mandlovým aroma. Poslední vrstvu tvoří krém, který můžeme uhladit, ale i nanést pomocí cukrářského sáčku a vytvořit tak typické zdobení. Celý krém posypeme kakaem a necháme v chladničce tuhnout alespoň hodinu.

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Přejeme Vám dobrou chuť!