David Hampl
25 března, 2020

Rádi mlsáte a chtěli byste si dopřát něco opravdu dobrého? Máte chuť na lahodný krémový koláč, jenže si nejste jistí, zda ho dokážete připravit? Chtěli byste se před ostatníma blýsknout a vytvořit koláč jako to dělají profesionálové? Nic z toho není problém, protože pro vás máme neuvěřitelně jednoduchý recept na ten nejlahodnější a nejjemnější koláč, který jste kdy měli. Recept pochází přímo od profesionálních kuchařů, kteří s ním sbírají úspěchy po celém světě. Pojďte se zařadit mezi ně a ochutnat opravdovou lahůdku.

Jako od profíků

Koláče, bábovky, dorty, moučníky, buchty. To všechno je dnes k mání v jakémkoliv obchodě, cukrárně nebo pekárně. Je velmi snadné cokoliv z toho koupit, doma nakrájet a naservírovat hostům na stůl. Pokud chcete hosty opravdu potěšit, pak je vždy lepší připravit si něco vlastního. Domácí výrobky byly vždy upřednostňované kýmkoliv. Může za to domácí příprava a suroviny, o kterých víte. Navíc, jak by se asi tvářila vaše babička, kdyby zjistila, že chcete servírovat něco kupovaného.

Potřebné ingredience

Někdy na pečení není čas, sami to jistě víte. V dnešní uspěchané době máme čas péct maximálně po večerech nebo o víkendu. Pokud byste si ale chtěli udělat opravdu něco dobrého, nabízí se recept na tento skvělý koláč od profesionálů. K jeho přípravě budete potřebovat: 250 ml smetany ke šlehání a 1 balení krémového těsta. Na krém: 500 ml mléka, 4 žloutky, 4 lžíce mouky, 10 lžic cukru, vanilkový cukr a moučkový cukr na posyp.

Smíchat, natřít, ochutnat

Na začátku smíchejte mouku se 100 ml mléka a dejte to stranou. Zbývající mléko smíchejte se žloutky, cukrem a vanilkovým cukrem a pozvolna vařte. Začněte přilévat moučnou směs a vařte do zhoustnutí. Poté nechte vychladnout a mixérem udělejte krém. Krém naneste na těsto a pořádně ho rozmažte. Přidejte další vrstvu těsta a navrch dejte znovu vrstvu krému. Dejte vychladit do lednice. Poté nakrájejte na menší kusy, posypte moučkovým cukrem a vychutnejte si skvělou chuť.

Sdílejte článek