Nejlepší Český domácí recept na vepřovou tlačenku, kterou si zamilujete. S tímto receptem ji připraví každý

Máte rádi vepřové maso a rádi si ho dopřáváte jen tak? Co takhle chutná tlačenka z vepřového masa, s kousky cibule a čerstvý chleba? Dali byste si? Určitě ano. Máme pro vás skvělou zprávu, kterou ocení především opravdoví milovníci tlačenek. Už se nemusíte spoléhat jen na tlačenku z obchodu nebo na tlačenku ze zabijačky. S pomocí tohoto úžasného receptu si totiž budete moci připravit doma svoji vlastní vepřovou tlačenku. S radostí si ji pak budete moci vychutnat kdykoliv na ni dostanete chuť, a to si piště, že to bude velmi často. Jde totiž tlačenku, kterou si zamilujete.

Nebezpečně dobré

Milovníci dobrého jídla, ale především tlačenky, pozor. Dnešní recept na perfektní domácí tlačenku je nebezpečný a rozhodně byste si na něj měli dát pozor. V čem je nebezpečný? Tlačenka podle tohoto receptu je nebezpečně dobrá a budete se po ní moci strhnout. Není k tomu potřeba žádných velkých nákupů nebo příprav, protože se jedná o jednoduchý a rychlý postup, který zvládne každý. Pokud už s přípravou domácí tlačenky máte nějaké zkušenosti, bude to pro vás hračka.

Potřebné suroviny na další stránce…

Jestliže se vám už sbíhají sliny, není se čemu divit. K tomu abyste si mohli domácí tlačenku připravit, bude nutné mí k dispozici následující ingredience a suroviny: cca 2 kg vepřového masa, 4 stroužky česneku, čajovou lžičku majoránky, polovinu lžičky mletého kmínu, lžičku sladké papriky, smetanu, smet2 dl želatiny, sůl, pepř. Pokud si do ní budete chtít přidat něco dalšího, není problém, nicméně samotná tlačenka bude i tak skvělá.

Čtěte také: Řezy „Fantazie“: Připravte si tento neodolatelný zákusek, který se skládá ze 4 vrstev. Když jsem ho připravila dětem, nemohli ho vynachválit!

Uvařit, smíchat, vychladit

Vepřové maso opláchněte a dejte do hrnce. Následně ho zalijte vodou. Vařte nejméně 2 hodiny, dokud nepůjde maso hezky od kosti nebude hezky odpadávat. Jakmile bude maso uvařeno, vytáhněte ho, nakrájejte ho na kostky a dejte do mísy. K tomu přidejte prolisovaný česnek, smetanu i sůl. Poté zalijte želatinou, aby měla směs rosolovitou konzistenci. Směs nacpěte do formy na tlačenky a dejte do lednice alespoň na 6 hodin. Následně nakrájejte a podávejte s cibulí a česnekem.