David Hampl
13 dubna, 2020

Máte rádi maso? Ano? Tak to je dobře, protože dneska to bude právě o něm. Přinášíme vám epochální a ultra geniální recept na masovou roládu s vejci, které neodolá ani ten nejvybíravější labužník a vůbec se ji nemusíte dát ani na slavnostní stůl. Na pohled vypadá skvěle a na ochutnání vypadá ještě lépe. Kromě toho pro vás máme ještě jednu super zprávu: nemusíte být ani zkušený šéfkuchař, abyste si toto jídlo doma dokázali připravit! A to je super, ne? Pojďte se s námi podívat, jak jednoduše takovou dobrůtku připravíte.

Na přípravu vylepšené sekané pečeně budete potřebovat:

  • 700 g mletého vepřového masa
  • 450 g listového těsta
  • 3 natvrdo vařená vejce
  • 2 syrové vejce
  • 50g másla
  • 1 na jemno krájená cibule
  • 1-2 stroužky česneku
  • 2 lžíce sekané petrželky
  • 2 lžičky plnotučné hořčice
  • sůl a pepř podle chuti

Postup přípravy

Pokud máte všechny suroviny po ruce, můžete se pustit do práce.

Ze všeho nejdříve si předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia. Připravte si pánvičku s trochou oleje a na mírném ohni osmahněte nadrobno nakrájenou cibulku, na plátky pokrájené stroužky česneku a sekanou petrželku. Poté, co se suroviny rozvoní a cibulka lehce zezlátne, sejměte pánvičku ze sporáku.

Připravte si do mísy nebo na vál mleté maso a zpracujte ho do jednolité kupičky. Na jejím vršku utvořte důlek, do něhož přidejte osmahlou cibulku, česnek a petrželku, rozklepněte tam jedno vajíčko, přidejte dvě lžičky hořčice a sůl s pepřem. Rukama důkladně propracujte, aby se všechny suroviny dobře promísily a nechte chvíli odpočinout.

Vařená vejce pokrájejte napůl a na lehce pomoučněný vál rozprostřete listové těsto. Připravené maso rozdělte na dvě poloviny a jednu z nich rovnoměrně rozprostřete doprostřed obdélníku z těsta tak, aby po všech stranách zbylo místo. Na maso poskládejte do řady vejce a překryjte zbylou polovinou masa. 

Teď přijde ta náročnější část. Těsto na podélných stranách nakrojte na stejně široké proužky, které střídavě překládejte přes vrchní část masa. Začněte na jednom konci, který přeložíte okrajem těsta a pak, jako když pletete copánek, střídavě překládejte pruhy těsta z levé a pravé strany, až se dostanete na konec. Pokud chcete, pruhy před seskládáním můžete na koncích ještě naříznout na tři části, které budou vypadat jako střapečky. Výsledek pak bude vypadat zdobeněji a slavnostněji.

Pak už jenom celý povrch potřete rozkvedlaným žloutkem, vložte do trouby a pečte 40 minut. Přejeme vám dobré chutnání!

Sdílejte článek