Nejlepší recept na univerzální piškotové těsto, stačí jen tyto 3 ingredience za pár korun. Kdo ochutná, hned chce recept

Upéct buchtu může být činnost, která je složitá a náročná, nebo to může být činnost, která je jednoduchá a rychlá. Vždy záleží jenom na tom, jaký máte recept. My se podíváme na jeden z takových, které spadají do druhé kategorie. Vznikne tak dokonalé univerzální piškotové těsto, které je rychle hotové a jeho chuť je příjemně vláčná.

Připravte si potřebnou trojici ingrediencí

Jak bylo zmíněno, na toto jedinečné piškotové těsto vám skutečně stačí jenom tři ingredience. Nebojte se, výsledek bude opravdu dokonalý a mnohdy si budete říkat, že dokonce i lepší než v případě řady složitých receptů. Aby se vše povedlo, je nutné mít k dispozici:

  • 90 g hladké mouky
  • 90 g cukru
  • 3 vejce

Nejprve vajíčka a cukr

Aby bylo těsto takové, jaké má být, je třeba dodržet nejenom seznam jednotlivých ingrediencí, ale je třeba zajistit také to, aby byl zachován správný technologický postup. Ten není naštěstí nijak výrazně komplikovaný. Důležité je vědět, že jako první přicházejí na řadu vajíčka a cukr. Ty se rozmíchají, nejlépe pomocí kuchyňského mixéru. Měla by z nich být vyšlehána hmota velmi podobná tuhému krému.

Čtěte také: Cvičíte, ale stále nemůžete zhubnout? Zde je soupis 5 zbytečných cviků, které Vám s hubnutím nepomůžou!

Nyní přidejte mouku

Druhý a poslední krok přípravy těsta není nijak složitý, jelikož už je založený na tom, že se do hmoty přidá prosátá mouka. I zde je nutné vše důkladně promíchat tak, aby se v samotném těsně neobjevovaly případné hrudky. Pokud jste s celkovou konzistencí spokojeni, už stačí jenom upéct a je hotovo.

Troubu předehřejte na 190 stupňů Celsia

I když u většiny receptů bude doporučená teplota o 10 stupňů nižší, tady doporučujeme dodržet 190. Troubu si předehřejte a mezi tím můžete těsto dát na plech, který je vyložený pečicím papírem. To proto, aby se nepřipalovalo. Následně ho můžete vložit do trouby, kde ho necháte péct po dobu zhruba 12–20 minut, podle potřeby. Pravidelně ho kontrolujte a když jste spokojeni, můžete vyndat.

A na co ho použijete? To už je čistě jenom na vás. Mohou to být jak populární řezy, tak to může být zajímavá roláda. Stačí krém a fantazii se následně už meze nekladou. Přejeme vám dobrou chuť.