Babička mě naučila tento nejlepší recept. Nepečený smetanový dezert s čokoládou

Máte chuť na něco dobrého? Honí vás mlsná a rádi byste vyzkoušeli něco nového? Dáváte přednost domácím produktům namísto kupovaným dortům, moučníkům či zákuskům? Nudí vás tradiční recepty na dorty nebo buchty? V tom případě pro vás bude recept na domácí stracciatella dezert naprosto ideální a vhodný. Nejen, že jeho příprava je snadná a rychlá, ale navíc si ho zamilují všichni ve vaší rodině. Obrovskou výhodou je navíc skutečnost, že k jeho přípravě nebudete potřebovat zapínat troubu, což vám ušetří spoustu času i energie.

Dezert si zamilujete

Pokud máte rádi příchuť stracciatelly nebo tomu podobné lahůdky, pak určitě tento recept na lahodný dezert vyzkoušejte. Jde o opravdovou chuťovou bombu, kterou si vaše rodina určitě oblíbí. Vzhledem k jeho snadné a rychlé přípravě a k tomu, že nebudete muset zapínat troubu, bude velmi snadné si jej udělat vždy, když na něj dostanete chuť. Buďte si jistí, že to bude velmi často.

Ingredience a suroviny

K přípravě lahodného dezertu budete potřebovat několik základních ingrediencí a surovin. Není třeba se obávat ničeho náročného. Vše máte pravděpodobně doma, takže nebudete možná muset ani do obchodu. V každém případě si připravte: 1 litr mléka, 2 dl krupice, 2 dl cukru, 2 žloutky, piškoty, 125 g margarínu, 2 dl smetany, tabulku hořké čokolády a možná trochu rumu na namočení piškotu.

Čtěte také: Potřebujete rychlou a vkusnou večeři? Pak si připravte tyto rychlé zeleninovo-sýrové špagety! Nejen že dokonale chutnají, ale i tak vypadají!

Krém, piškoty, čokoláda

Nyní se podíváme na samotnou přípravu dezertu. Dejte vařit 1 litr mléka a postupně do něj přidejte vaječné žloutky, krupici a cukr. Pořádně promíchejte a nechte vychladnout. Poté směs smíchejte spolu s margarínem, přidejte najemno nastrouhanou čokoládu a jemně promíchejte. Do mísy naskládejte piškoty, které jste si před tím namočili do rumu a mléka. Naneste krém a rozetřete. Takto udělejte 2 až 3 vrstvy a na tu poslední nasypte nastrouhanou čokoládu. Nakonec zabodněte doprostřed dezertu kousky čokolády a dejte na chvíli vychladnout. Přejeme dobrou chuť.