Nejlevnější a přitom ten nejchutnější recept na Tiramisu! Vaše návštěva bude okouzlena!

Tiramisu je italský vícevrstvý dezert, který se skládá ze sýra mascarpone, kávy (obvykle espresso), slepičích vajec, cukru, piškotů a alkoholu.

Říká se, že pokud jste v Itálii neochutnali tiramisu, jako byste tam ani nebyli. Název dezertu v doslovném překladu znamená „Pluji“. Pokud tedy chcete, aby Vás chuťové buňky nadnášali s tímto sladkým pokušením, vyzkoušejte si připravit následující recept. Vaše rodina Vám za to určitě poděkuje expresním zkonzumováním celého dezertu!

Čtěte také: 3 ingredience, které dokáží vyléčit ucpané tepny, tuk v krvi a infekce!

[hana-code-insert name=’google‘ /]Klasická výroba této lahůdky je trochu náročná a vyžaduje zkušenosti, mnoho poznatků a poměrně drahé ingredience. Proto Vám navrhujeme, abyste se tím nezatěžovali a připravili si jednodušší, ale o nic méně chutnější verzi z běžně dostupných a cenově výhodných produktů.

Co budete potřebovat?

  • 200 g jakýchkoliv piškotů (nejlépe podlouhlých)
  • 200 g nízkotučného jemného tvarohu
  • 100 g smetany
  • 50 g cukru
  • 1 šálek kávy
  • 1 pohárek krémového likéru
  • 1 balení vanilkového cukru
  • kakao, nebo nastrouhaná čokoláda dle chuti

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Jak na to?

  1. Tvaroh, smetanu, obyčejný a vanilkový cukr si důkladně smíchejte a vymíchejte do jednotné konzistence.
  2. Uvařte si šálek silné kávy – bez cukru. Po tom, co se káva vychladí, přidejte do ní likér např. Baileys nebo Amaretto. V krajní situaci můžete použít i koňak.
  3. Piškoty namočte na 5 sekund do směsi kávy a likéru.
  4. Následně si do dezertní misky, nebo sklenice střídavě navrstvěte piškoty a krém.
  5. Takto připravený dezert tiramisu vložte do chladničky nejméně na 3 hodiny, nejlépe na celou noc. Během této doby se v dezertu propojí všechny chutě a Vám už jen zbyde úkol ozdobit horní vrstvu kakaovým práškem nebo tmavou čokoládou.

Přejeme Vám dobrou chuť!