Nelze jíst neustále jenom zdravě, a proto Vám dnes přinášíme recept na výborný nepečený Manna dort!

Dort bez pečení je jedním z těch nejlepších kulinářských vynálezů. Dnes Vám proto přinášíme recept na nepečený Manna dort, který je zkrátka lahůdkou pro chuťové buňky.

Co si budeme povídat, nemůžeme pořád jíst jenom zdravě, občas je třeba dopřát si sladkou chvilku. Za tu chvilku Vám bude ze srdce vděčná i Vaše návštěva a celá rodina!

Co budete potřebovat?

  • 250 g másla
  • 1 l mléka
  • 200 g cukru
  • 3 žloutky
  • 200 g krupice
  • 900 g konzervovaných broskví
  • 20 g želatiny
  • 150 g sušenek
  • 1 ČL kakaa

[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?

  1. Za stálého míchání si uvařte kaši z mléčné krupice. Poté ji nechte vychladnout.
  2. Smíchejte máslo s cukrem, přidejte vaječné žloutky jeden po druhém a pokračujte ve šlehání.
  3. Do vaječné směsi přidejte 1 PL ochucené kaše z krupice. Důkladně vše zamíchejte, aby Vám vznikla jednotná konzistence. Nakonec rozdělte výslednou směs na dvě části a přidejte kakao k jedné z nich.
  4. Na spodní stranu oddělitelné nádoby na pečení umístěte sušenky rozdrobené na kousky. Poté aplikujte druhou vrstvu kávového pudingu a třetí vrstvu krupicové směsi.
  5. Umístěte dezert do lednice.
  6. Vypusťte tekutinu z konzervy od broskví. Do šťávy přidejte želatinu a dejte jí pár minut, aby mohla zhousnout. Pak směs zahřejte ve vodní lázni, dokud se želatina úplně nerozpustí.
  7. Mixérem poté broskve rozmixujte na jemnou směs a přidejte želatinovou směs.
  8. Vyjměte dort z lednice a jako poslední vrstvu aplikujte ovocné želé. Poté dezert vložte zpět do ledničky.
  9. Počkejte, dokud želé zcela neztuhne a pak podávejte.

Dobrou chuť přejeme!

Čtěte také: Odborníci doporučují, dejte si pozor na to, jaká vejce kupujete: Tohle jsou rozdíly na které se v obchodě musíte zaměřit!