Nemůžete vyčistit troubu? S tímto trikem okamžitě odstraníte veškeré mastnoty, bakterie a zbytky! -
Menu

Nemůžete vyčistit troubu? S tímto trikem okamžitě odstraníte veškeré mastnoty, bakterie a zbytky!

Také nakupujete stále nové drahé prostředky pro čištěn trouby a výsledek v podobě zářivé čistoty se ne a ne dostavit? Potom zkuste jeden z těchto způsobů, které jsou velice levné, rychlé a především účinné. Už nikdy nemusíte troubu drhnout hodiny – díky těmto tipům si ušetříte opravdu mnoho práce.

Nevýhody chemických čističů

Velkou nevýhodou chemických čističů je, že je třeba s nimi přetřít celou troubu. Ta má však mnoho zákoutí a malých mezer, což zabere opravdu hodně času. Pokud se i přes velkou snahu odstranění nečistot nepodaří, mají lidé tendenci sáhnout k agresivnějším prostředkům. Ty však nejsou vůbec vhodné používat v místě, kde připravujeme jídlo. Toxické usazeniny z nich se mohou teplem odpařovat a dostávat se do potravy. Nejlepší možností je použít silný odstraňovač, který je však přírodní a zdraví nezávadný. Tím je například:

  • Ocet
  • Jedlá soda

Čištění pomocí octa

Ocet je velice účinný čistič, který dokáže odstranit nečistoty. Pro vyčištění základních nečistot jej nařeďte s vodou v poměru 1:1. Pokud odstraňujete velice připálené nečistoty nebo jste se pustili do vyčištění trouby, ze které nebyla mastnota odstraňována opravdu dlouhou dobu, lze použít i menší poměr nebo samotný a vodou neředěný ocet. Nemusíte se bát, že by poškodil vaši troubu nebo že by byl škodlivý pro potraviny. Jeho zápach je však potřeba vyvětrat a po čištění troubu otřít obyčejnou vodou.

Čištění pomocí jedlé sody

Další spolehlivým a zároveň zdraví nezávadným pomocníkem, který dokáže spolehlivě vyčistit troubu, je jedlá soda. Rozmíchejte ji s vodou tak, aby vznikla pasta, která se dá natírat na povrch trouby a zároveň neteče. Touto směsí potřete celý vnitřek trouby a nechte ji působit přibližně 20 až 30 minut. Poté ji setřete hadříkem. Spolu s pastou půjdou dolů i nečistoty. Pro ještě lepší účinek můžete dokonce připravit pastu z jedlé sody a pro zředění použít namísto vody ocet.

Líbil se vám článek?

Tisk
TIPY A TRIKY

Do krabice vystřihne mezery a mezi nimi proplete provázek. Vytvoří…

Nízké teploty jsou tady a pokud nechcete během pobytu venku nijak výrazně chladnou, je na místě mít nejenom teplé oblečení,…
TIPY A TRIKY

VAROVÁNÍ! Pokud má vejce tuhle barvu žloutku tak jej nejezte!…

Asi všichni tušíme, že kvalita vajec se může dost zásadně lišit. Rozhodně není jedno, jestli se jedná o vejce domácí…
TIPY A TRIKY

Stačí TAKHLE zahnout balící papír a každý dárek budete mít…

Balení dárků je běžnou činností ve chvíli, kdy se chystáte na oslavu narozenin, svátku, nebo připravujete dárek na Vánoce. Sice…
TIPY A TRIKY

Vyprané prádlo mělo neustále podivný zápach, i když jsem ho…

Trápí vás nepříjemný zápach, který vychází z vaší pračky? Nevíte, co s tím máte dělat, protože nic pořádně nezabírá? Netrapte se, jelikož…
TIPY A TRIKY

Manžel před zimou takto přiložil na okna bublinkovou fólii, z…

Chtěli byste ušetřit nějakou tu korunu, ale nevíte jak? Blíží se zima, období chladného počasí, kdy budete chtít doma topit…
TIPY A TRIKY

Měla plnou kuchyni hrnců, kde byla zašlá špína. Pak vzala…

Když se v kuchyni vaří, tak se z ní linou příjemné vůně a vznikají zde pokrmy dokonalé chuti. Nutno však dodat, že…