Nepečený cheesecake, která zaujme jak snadnou přípravou, tak i světovou chutí

Pokud se podáváme na moderní formy různých dezertů a dortů, tak se do popředí stále více dostává takzvaný cheesecake. Pokud jste si vždy přáli ho nejenom ochutnat, ale také si ho připravit, nyní je k tomu ta pravá možnost. Musíme říci, že nejde o nic složitého. A to hlavně proto, že přinášíme recept na nepečený cheesecake, díky kterému je příprava jednoduchá u pro naprostého začátečníka v kuchyni. Navíc máte jistotu, že tento vynikající počin bude hotový velmi rychle.

Co bude potřeba?

Jelikož je nepečený cheesecake jednoduchým receptem, je celkem jasné také to, že není třeba mít nijak velké množství ingrediencí. Těch je skutečně jenom pár a přitom je zaručeno, že bude docíleno velmi dobré chuti a tento nepečený koláč se tak bude stávat jedním z těch, který je nejoblíbenějším. To hlavní, co je nutné si připravit, je toto:

  • Sušenky
  • 250 gramů tvarohu
  • 50 gramů másla
  • 250 gramů mascarpone
  • 3 lžičky medu
  • 250 gramů malin
  • 1 želatina

Začíná se přípravou těsta

U klasických receptů dochází k tomu, že se těsto vytváří klasicky z mouky a následně je nutné ho upéct. Tento recept na cheesecake je však spojený s alternativou, a to v podobě sušenek. Ty se nejprve nalámou a potom se vloží do mixéru. Ten se následně zapne a tím dojde k rozmixování sušenek na velmi jemný prach. Ten se vloží do mísy a sem se přidá rozpuštěné máslo. Vše se začne zpracovávat do hutnější hmoty, která je tím potřebným těstem, se kterým se bude pracovat.

Čtěte také: Vědci definovali 2 principy, které Vám umožní zhubnout i bez zázračné snahy!

Těsto se následně vloží do dortové kulaté formy. Důležité je nejenom to, že by mělo být všude stejně velkou výšku, ale je důležité také to, že by se mělo dobře uplácat, aby drželo svou potřebnou konzistenci. Proto se nebojte využít i případné větší síly. Kladem je také to, že je jenom na vás, jaké sušenky použijete. A to hlavně s ohledem na jejich chuť a také jejich barvu. Díky tomu můžete se stále stejným postupem dosahovat různých jiných chutí. To se hodí, když tento typ dortu milujete a jste spokojeni s jednoduchostí receptu.

Příprava krému

Hotovým těstem je v podstatě půlka receptu hotová. Nyní přichází chvíle spojená s tím, že se vytvoří i samotný krém. Zde je třeba postupně smíchat všechny ingredience, až na ovoce v podobě malin. Důležité je krém důkladně promíchat, aby vznikla jak požadovaná tužší konzistence, tak i proto, aby se jednotlivé chutě dobře propojily. V krému by se také neměly objevovat žádné hrudky.

Tvorba dortu

Jakmile je krém hotový, již se může začít nanášet na samotné těsto. A to opět s dodržením zásady toho, že byste se neměli být krém lehce zmáčknout, stejně jako je vhodné dodržet i to, že bude krém všude rovnoměrně a všude bude mít správnou výšku. Rizikem může být hlavně střed, stejně jako okraje.

Následně už přicházejí na řadu maliny, které je nejprve třeba náležitě omýt. Potom s nimi není nutné dělat nic jiného, než je dát na vršek dortu. Zde je jenom na vás a na vaší fantazii, jakým způsobem zde maliny umístíte. Pokud jich máte dost, není problém jimi cheesecake celý pokrýt. Stejně tak je můžete umístit třeba i jenom na okraj.

Nechte vychladit

Před samotným podáváním doporučujeme také dodržet jeden správný technologický postup, který je spojený s tím, že necháte samotný dort vychladit v lednici. Díky tomu se celkově zpevní, stejně jako dojde k tomu, že se jeho chutě i zajímavě propojí. Ideální je minimálně hodina v lednici. Pokud máte velký hlad a spěcháte, můžete ho samozřejmě začít podávat v podstatě ihned po přípravě. Možné to je. Hodí se to hlavně ve chvíli, kdy se objevila nečekaná návštěva a kdy je chcete pohostit něčím, co je jak velmi rychle hotovo, tak i něčím, co je velmi dobré.