Nepečený Ferrero Rocher cheescake: Rychlý, jednoduchý a miluje ho celá rodina!

Ať už milujete sladké, nebo jej nějak extra v oblibě nemáte, tomuto famóznímu dortu zaručeně neodoláte. Tento cheesecake je jeden z nejlepších, jaké jste kdy jedli, navíc zcela připomíná chuť známých čokoládových bonbónů Ferrero Rochcer. Výhodou je, že tento dort je nepečený a připravený ho máte skutečně rychle. Lahodný a jemný, zcela se rozplývá na jazyku. Chuť lískových ořechů ve spojení s čokoládou je přece famózní kombinace. Neváhejte si ji připravit ani Vy, zabere Vám pouze chvilku.

[hana-code-insert name=’google‘ /]Víme, že tradiční recepty babiček jsou k nezaplacení, ale čas od času třeba zkusit něco nového. Pokud se chystáte připravit rodině nebo blízkým nějakou sladkou dobrotu, právě cheesecake Ferrero Rocher je tou nejlepší volbou. Rodina se bude oblizovat a Vy si za tento kulinářský počin vysloužíte množství pochvalných řečí. Sliny Vám budou téct už při jeho přípravě a dort zmizí dříve, než se nadějete.

Co budete potřebovat?

  • 240 g kukuřičných lupínků (cornflakes)
  • 70 g másla
  • 4 polévkové lžíce kakaa
  • 200 g lískových oříšků
  • 500 g mascarpone (nebo sýru Philadelphia)
  • 1,5 sklenice + 4 polévkové lžíce smetany ke šlehání
  • 80 g cukru
  • 0,5 čajové lžičky vanilkového aroma (můžete použít i vanilkový lusk)
  • 170 g hořké čokolády
  • 8 čokoládových bonbónů Ferrero Rocher

[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?

Do mixéru si vysypeme kukuřičné lupínky a rozdrtíme je na hladko. Následně k nim přidáme máslo, které jsme nechali předtím roztát a zamícháme. Přidáme kakao a znovu pustíme mixér, abychom získali jednolitou hmotu, která bude sloužit jako základ namísto pečeného korpusu.

Čtěte také: Domácí paštika se skvělou chutí a unikátní trvanlivostí? To je ona

Tuto směs si následně dáme do formy a pořádně ji utlačíme nejen na dně, ale mírně zvedneme i po okrajích. Takto připravený základ pro cheesecaky vložíme do chladničky alespoň na 20 minut.

Lískové ořechy umístíme na malou chvíli do trouby, aby se mírně zapekly. Po vyjmutí je ještě teplé dáme do mixéru a rozdrtíme je na co nejjemnější hmotu. Do mixéru k nim přilijeme polovinu smetany ke šlehání a znovu rozmixujeme. Na závěr do nádoby přidáme ještě mascarpone, vanilkové aroma a cukr a znovu zapneme mixér. Vznikne nám jednolitá hmota, která tvoří krém.

Základ z kukuřičných lupínků vyjmeme z chladničky a vylijeme na něj krém z lískových ořechů a mascarpone. Krém pěkně zarovnáme, můžeme i potřást formou, aby lépe „sedl“.

Do misky si dáme hořkou čokoládu rozdrobenou na menší kousky a přilijeme k ní zbytek smetany na šlehání. Dáme v několika intervalech do mikrovlnky (jen na pár sekund) a pokaždé promícháme, dokud se čokoláda nerozpustí. Můžeme zahřát i na sporáku. Čokoládovou polevu následně vylijeme na krém z lískových ořechů a úhledně ji zarovnáme.

Dort nakonec ozdobíme čokoládovými bonbony po okrajích. Pokud máte zbylé lískové ořechy, můžete je rozdrtit na větší kousky a posypat jimi dort. Ten pak umístíme do chladničky alespoň na hodinu, aby zatuhl.

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Celý postup si pro lepší znázornění můžete prohlédnout i ve formě videa!

https://youtu.be/irTMDVH4QbE

Po vychladnutí můžeme cheesecake servírovat. Dobrou chuť!