Nepečený koláč s vanilkovým krémem je pochoutkou, kterou budete milovat

Máte za to, že když se mluví o koláči, tak se musí jednat jenom o takový dezert, který bude spojený s tím, že ho upečete? Rozhodně ne. Máme tu pro vás recept na pochoutku, kterou je nepečený koláč s vanilkovým krémem, který rozhodně zaujme chutí a mnoho lidí nadchne také přípravou.

Co si připravit?

Výhodou daného koláče je to, že se při jeho tvorbě zcela obejdete bez trouby. To má vliv jak na jednoduchost, tak to má velký vliv také na rychlost přípravy. Bát se nemusíte ani toho, že bude jakkoliv komplikovaná. Ostatně to celkem jasně potvrzuje seznam ingrediencí, ze kterých je patrné, že stačí doslova pár věcí. A to konkrétně tyto:

  • 340 mililitrů mléka
  • 500 gramů sušenek
  • 250 mililitrů sladké smetany
  • 1 žloutek
  • 50 gramů másla
  • 220 gramů cukru
  • Čerstvá vanilka
  • 3 lžíce kakaa
  • 2 lžíce škrobu

Základ na krém

Tento nepečený koláč s vanilkovým krémem je unikátní v tom, že příprava samotného krému je rozdělena do dvou fází. Zde je ta první, kdy se smíchá mléko a také smetana, stejně jako cukr, škrob a také vanilka se žloutkem. Vše se následně přivádí k varu a stále se míchá. Do doby, než začne konzistence houstnout. Tím vlastně tvoříte domácí puding. Kdo si chce práci ulehčit, ten může udělat variantu z prášku.

Čtěte také: Nejkřupavější okurky můžete mít i vy. Tento jednoduchý recept už nikdy nebudete chtít vyměnit. Je snadný, je rychlý a výsledek bude famózní. Kdykoliv se do nich zakousnete, budou báječné!

Druhá fáze krému

Jakmile je první fáze krému hotová, je třeba danou směs nechat lehce vychladnout. Ne však úplně do studena. Jakmile je teplota nižší, je třeba si rozpustit máslo a to do daného krému postupně vmíchávat. Cílem je vytvořit stále hladkou konzistenci, která bude spojena s tím, že krém bude tuhý po vychlazení a máslo bude navíc dobrým nositelem chuti.

Finální fáze koláče

Co zbývá? Jsou to sušenky, které je možné začít skládat na plech, nebo do mísy. Nejprve se vytvoří spodní vrstva, na kterou se nanese trocha krému. Potom opět vrstva sušenek a potom opět krém. Vše je třeba opakovat do doby, dokud budete mít dostatek ingrediencí. Finální, tedy ono horní vrstva je vždy tvořena sušenkou. Jakmile máte hotovo, dejte koláč na 1 – 2 hodiny do lednice. Cílem by mělo být dokonalé vychlazení, což se podepíše i na tom, že bude vše mnohem lépe držet. Krájejte ideálně na velikost daných sušenek.