Nepečený smetanovo-jahodový dezert: Jen vyšleháte smetanu, navrstvíte ji na sušenky a zalejete želatinou. Tento dezert si zamiluje celá Vaše rodina!

Kromě zmrzliny, v létě fantasticky chutnají i nepečené a dobře vychlazené zákusky a dortíky. Ten, který Vám představíme dnes, je extrémně jednoduchý a zvládne ho i úplná cukrářka začátečnice. Připravte svým blízkým opravdu chutný večerní pamlsek!

[hana-code-insert name=’google‘ /]Co budete potřebovat?

  • 600 g máslových sušenek
  • 1 350 g zakysané smetany
  • 4 balíčky vanilkového cukru
  • jahodový džem
  • 7 PL moučkového cukru
  • 2 balíčky červené želatiny
  • 2 dl malinového sirupu

Jak na to?

Kysanou smetanu důkladně smíchejte s práškovým a vanilkovým cukrem. Na dno pekáče si naskládejte první vrstvu sušenek. Napěchujte jich na sebe libovolně mnoho, podle toho, jak velký máte pekáč.

Smetanu si rozdělte na tři části. První část smetany opatrně rozetřete na sušenky, kterou následně pokryjte druhou vrstvou sušenek.

Čtěte také: Jen jedna jediná fráze stačí k tomu, abyste zastavili hysterický pláč Vašeho dítěte!

Druhou část smetany smíchejte s jahodovým džemem. Pokud nemáte rádi jahody, použijte jakýkoli jiný džem. Růžovou část smetanového krému natřete na druhou vrstvu sušenek a na něj naskládejte třetí patro máslových sušenek.

Potom rozetřete poslední část smetanového krému a navrch poklaďte poslední vrstvu sušenek.

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Želatinu si nechte podle návodu na balení nabobtnat v malinovém sirupu a pak ji vylijte na vrchní vrstvu sušenek. Odložte pekáč do chladničky a nechte zchladit alespoň na 4-5 hodin. Potom podávejte.

Přejeme dobrou chuť!