Nepoužíváte pečicí papír správně! Až uvidíte tyto fígle, budete ho používat úplně jinak

Pečicí papír má doma každý. K čemu je používaný je celkem jasné. Dává se na plechy, i do zapékacích mís, díky čemu eliminuje připalování jídla. Jde o mnohem efektivnější metodu, než různá vymazávání a vysypávání plechů a forem. Nejde však o jediné využití pečicího papíru.

Ideální pro tvorbu čokoládových dekorací

Pečicí papír nemusíte používat jenom na pečení. Vzhledem ke své struktuře a také pevnosti se dá použít také na tvorbu unikátních čokoládových dekorací. Pokud je vaším cílem vylepšit upečený dort, nebo jiný dezert, tak není nic lepšího. Ukážeme vám, jak na to. Rozhodně nejde o nic složitého.

Stačí pečicí papír a čokoláda

Základem bude čokoláda na vaření, kterou klasicky rozpustíte ve vodní lázni, tak jako když děláte polevu. Nyní s ní však nebudete nic polévat, ale budete ji dávkovat na váš papír. Ta ten si nakreslete vzor, který budete chtít vytvořit, potom papír otočte, položte na pevnou podložku a můžete jít na to. Jaký vzor si nakreslíte, to je na vás. My doporučíme pro začátek něco jednoduššího.

Čtěte také: Pokud máte doma tuto „pichlavou“ pomůcku, nezapomínejte ji využívat. Může Vám pomoci více než si dokážete představit!

Vezměte druhý papír a vyrobte z něho trychtýř, čímž jednoduše nahradíte klasický cukrářský sáček. Nyní už jenom naplňte čokoládou a tu rovnoměrně dávkujte na nakreslenou šablonu. Potom počkejte až čokoláda zaschne a můžete ji z papíru opatrně odloupnout. Zde buďte velmi opatrní, jelikož to poslední, co v tuto chvíli chcete je to, aby se vám čokoláda někdo přelomila.

Je vám to málo? Použijte lístky růží

Pokud vám je tato čokoládová dekorace málo, použijte také lístky růží. Ty odtrhněte ze stonku, následně je omyjte pod tekoucí vodou, důkladně osušte a z jedné strany je namočte v čokoládě. Potom je nechte uschnout. Následně list sloupněte a zbude vám krásná čokoládová dekorace v dokonalém tvaru listu. I tou můžete ozdobit váš dort, nebo klidně cokoliv jiného. Fantazii se meze nekladou.