Neradi vyhazujete zbytky a staré jídlo? Pak se podívejte na těchto 11 triků, jak takové potraviny skvěle využít!

Otevřete Vaši ledničku a zjistěte, co tam máte. Je tu šance, že najdete kazící se zeleninu, mléko pochybné svěžesti ,nebo zdánlivě prázdné balíčky omáček. Mohli byste být v pokušení vyřadit je všechny, ale předtím, než tak učiníte, zvažte ještě přeměnu tohoto jídla na lahodné jídlo.

Dnes jsme pro Vás připravili 11 doporučení ohledně toho, jak dát zbytkům jídla nový život a ušetřit spoustu peněz.

1. Vytvořte si těsto z vařené ovesné kaše.

[hana-code-insert name=’google‘ /]2. Do polévky přidejte bylinky a žampióny.

3. Použijte tvrdý chléb k přípravě krutónů.

4. Patky od tvrdého sýra jsou skvělé do vývaru.

5. Využijte zbytky Nutelly při přípravě horké čokolády.

[hana-code-insert name=’google‘ /]6. Kysané mléko použijte k pečení.

7. Použijte zbytky jídla k přípravě pizzy.

8. Máte v lednici spoustu přebytečné zeleniny? Upečte si ji v troubě.

9. Zamrazte si zbytky omáček.

10. Vytvořte si rajčatovou pastu (kečup) z přezrálých rajčat.

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]11. Udržujte klobásy a slaninu čerstvé tím, že je zamrazíte.

 

Čtěte také: Netradiční pečený květák: Růžičky jsem obalila v majonézovo-smetanové směsi a posypala bylinkami. Výsledek byl famózní!

Pokud se Vám článek líbil, nezapomeňte ho sdílet se svými přáteli a rodinou :-)!