Netradiční kuřecí roláda ve vrstvách se sýrem a šunkou

Kuřecí maso patří mezi nejoblíbenější a ve formě rolády chutná jedinečně. Když k němu přidáte sýr, šunku, slaninu a bylinky, získáte něco vynikajícího. Výroba je překvapivě jednoduchá a potřebujete na to jen klasickou formu na jelení hřbet nebo biskupský chlebíček. K tomu přidejte pár obyčejných ingrediencí a vychutnáte si tu nejlepší kuřecí roládu pod sluncem.

Reklama

Co budete potřebovat?

Čerstvá kuřecí prsa jsou pochopitelně základ. K tomu přidejte svou oblíbenou slaninu, šunku, sýr a bylinky. Jako přílohu můžete použít brambory, hranolky nebo jen nakrájenou zeleninu. Při podávání dáte na talíř plátky rolády, přílohu a trochu zeleniny. Tak bude chutnat nejlépe.

Na výrobu budete potřebovat:

  • kuřecí prsa – 600 gramů,
  • šunka – 250 gramů,
  • slanina – 150 gramů,
  • polotvrdý sýr – 200 gramů,
  • vejce – 4 ks,
  • hladká mouka – 4-5 lžic,
  • sůl – podle chuti,
  • mletý černý pepř – podle chuti,
  • smetana na vaření – 4 lžíce,
  • sladká paprika – 1 lžička,
  • koření na kuřecí maso – podle chuti.
svetkreativity.cz

Pracovní postup

Připravte si formu na jelení hřbet o rozměru 10×26 cm. Opláchněte kuřecí prsa a nakrájejte je na tři podélné plátky. Jemně maso rozklepejte, osolte a opepřete. Na plátky nakrájejte také šunku a slaninu. Vejce rozklepněte do misky, osolte a přidejte koření podle své chuti. V další misce smíchejte mouku se špetkou soli. Nyní máte již vše připravené, takže se můžete pustit do samotného sestavování rolády. Dno a stěny formy zakryjte plátky slaniny. Plátky kuřecích prsou obalte v mouce a vajíčku.

svetkreativity.cz

Jeden plátek masa položte do formy na slaninu a zakryjte je nakrájenou šunkou. Vše zasypte nastrouhaným sýrem a takto pokračujte znovu a střídejte vrstvy. Poslední vrstvu by měla tvořit kuřecí prsa. Nakonec vezměte plátky slaniny na bocích, které přesahovaly přes okraj a celou roládu nahoře uzavřete. Předehřejte troubu na 180 stupňů, vložte do ní připravenou roládu a pečte po dobu 30-35 minut. Po upečení maso nechte vychladnout, vyndejte z formy a podávejte se zeleninou a omáčkou podle své chuti.

Zdroj: svetkreativity.cz

Reklama