Milujete ranní kávu? Pak máme recept přímo pro Vás! Připravte si ke snídani tento výborný bánánovo-kávový chléb, který je lahodný a vláčný. Rozpouští se přímo v ústech! S tímto banánovým chlebem Váš den začne naprosto dokonale. A určitě víte, co se říká, že? Nejdůležitější je vstát správnou nohou z postele. Tento banánový chléb Vám s tím pommůže!
[hana-code-insert name=’google‘ /]Co budete potřebovat?
Na banánový chléb:
- olej ve spreji na vaření
- 2 šálky hladké mouky
- 1 ČL prášku na pečení
- 1/2 ČL soli
- 1/2 šáku másla, rozpuštěného
- 3/4 šálku krystalového cukru
- 1/4 šálku hnědého cukru
- 1 velké vejce, plus 1 žloutek
- 1/4 šálek zakysané smetany
- 1 ČL čistého vanilkového extraktu
- 1/2 ČL kávy
- 3 zralé banány, rozmačkaného
Na toping:
- 1/2 šálku hladké mouky
- 1/2 šálku hnědého cukru
- 1/4 ČL soli
- 1/4 ČL mleté skořice
- 4 PL másla, nakrájeného na malé kostky
[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Jak na to?
- Předehřejte si troubu na 180°C.
- Pečící papír si vymažte olejem, případně máslem a vysypte moukou.
- Ve velké misce si smíchejte mouku, prášek na pečení a sůl. Poté odložte stranou.
- V jiné velké misce si smíchejte máslo, krystalový cukr, hnědý cukr, vejce a žloutek, zakysanou smetanu, vanilku a kávu. Přidejte rozmačkané banány a důkladně zamíchejte. Postupně přidejte suché přísady za stálého míchání.
- Teď přichází na řadu toping. Ve střední misce si smíchejte mouku, hnědý cukr, sůl a skořici. Přidejte máslo a pomocí prstů (nebo vidličky) nahrubo rozmačkejte máslo. Měla by Vám tak vzniknout směs s hrudkami.
- Pečte cca 1 hodinu.
- Poté nechte vychladnout cca 10 minut v pečící formě.
- Poté vyklepněte z formy a nechte úplně vychladit.
Dobrou chuť přejeme!