Neumíte si představit ráno bez kávy? Pak si připravte ke snídani i tento výborný Banánovo-kávový chléb!

Milujete ranní kávu? Pak máme recept přímo pro Vás! Připravte si ke snídani tento výborný bánánovo-kávový chléb, který je lahodný a vláčný. Rozpouští se přímo v ústech! S tímto banánovým chlebem Váš den začne naprosto dokonale. A určitě víte, co se říká, že? Nejdůležitější je vstát správnou nohou z postele. Tento banánový chléb Vám s tím pommůže!

[hana-code-insert name=’google‘ /]Co budete potřebovat?

Na banánový chléb:

  • olej ve spreji na vaření
  • 2 šálky hladké mouky
  • 1 ČL prášku na pečení
  • 1/2 ČL soli
  • 1/2 šáku másla, rozpuštěného
  • 3/4 šálku krystalového cukru
  • 1/4 šálku hnědého cukru
  • 1 velké vejce, plus 1 žloutek
  • 1/4 šálek zakysané smetany
  • 1 ČL čistého vanilkového extraktu
  • 1/2 ČL kávy
  • 3 zralé banány, rozmačkaného

Na toping:

Čtěte také: Věděli jste o tom, že použité čajové pytlíky jdou skvěle využít? Pokud ne, čtěte dále. Už je nikdy nevyhodíte!

  • 1/2 šálku hladké mouky
  • 1/2 šálku hnědého cukru
  • 1/4 ČL soli
  • 1/4 ČL mleté skořice
  • 4 PL másla, nakrájeného na malé kostky

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Jak na to?

  1. Předehřejte si troubu na 180°C.
  2. Pečící papír si vymažte olejem, případně máslem a vysypte moukou.
  3. Ve velké misce si smíchejte mouku, prášek na pečení a sůl. Poté odložte stranou.
  4. V jiné velké misce si smíchejte máslo, krystalový cukr, hnědý cukr, vejce a žloutek, zakysanou smetanu, vanilku a kávu. Přidejte rozmačkané banány a důkladně zamíchejte. Postupně přidejte suché přísady za stálého míchání.
  5. Teď přichází na řadu toping. Ve střední misce si smíchejte mouku, hnědý cukr, sůl a skořici. Přidejte máslo a pomocí prstů (nebo vidličky) nahrubo rozmačkejte máslo. Měla by Vám tak vzniknout směs s hrudkami.
  6. Pečte cca 1 hodinu.
  7. Poté nechte vychladnout cca 10 minut v pečící formě.
  8. Poté vyklepněte z formy a nechte úplně vychladit.

Dobrou chuť přejeme!