Neustále se Vám kazí potraviny? Tak zhlédněte těchto 13 tipů, jak skladovat určité typy potravin!

Každý den jíte různé druhy jídla a často je kupujete předem? Tak to se zřejmě často potýkáte s problémem vybledlé petržele nebo plesnivého chleba. Nebo koupíte zakysanou smetanu, kterou přidáváte pravidelně do salátu, a o den později zjistíe, že je zkažená?!

Doporučujeme Vám zapamatování těchto jednoduchých tajemství! Pomůžou Vám totiž udržet Vaše jídlo čerstvé déle, což znamená, že ušetříte peníze na potravinách!

1. Chléb

Čtěte také: Moje matka a šest dětí jsou mrtvé, nejmladšímu byl jeden rok. Odkryté detaily strašlivé smrti

[hana-code-insert name=’google‘ /]Kupujte raději celý bochník, nikoliv nařezaný. Kůra by měla chránit vnitřek před kyslíkem, takže chléb zůstane dlouho čerstvý. Abyste se ujistili, že vnitřek je bezpečný, rozkrojte chleba uprostřed. Bochník držte v pytlíku, nebo ve speciálním chlebovém boxu.

2. Kaviár

Pokud držíte kaviár v otevřené plechovce, bude zkazí se jeden den po jeho otevření. Aby byl kaviár čerstvý po dobu jednoho týdne nebo déle, vložte jej do skleněné nádoby, kterou jste předem vyčistili vařící vodou. Do kaviáru nasajte trochu vonného oleje a vložte několik kousků citrónu.

 

3. Smetana a jogurt

Tyto výrobky se obvykle prodávají v plastových nádobách pokrytých fólií, která lze snadno otevřít. Chcete-li dlouhou dobu uchovat zakysanou smetanu a jogurt čerstvé, obalte je alobalem. Ale ujistěte se, že tyto produkty jsou drženy daleko od cibule, česneku a citrusů, protože tyto jiné pachy mohou absorbovat.

4. Tvaroh

Tvaroh nemůže být dlouho uchováván v čerstvém stavu, ale můžete použít tento jednoduchý záchranný tip, který mu prodlouží život o delší jeden den. Tvaroh uložte do skleněné misky, nahoru položte kostku cukru a zakryjte. Cukr zpomalí oxidaci tvarohu.

5. Sýr

[hana-code-insert name=’google‘ /]Pokud si chcete sýr uchovat čerstvý, nechte ho v plastovém sáčku, zabalte ho do pergamenového, nebo voskového papíru. Abyste se vyvarovali plísním, vložte vedle sýra kostku cukru a použijte máslo, abyste zabránili jeho vysoušení.

6. Petržel

Chcete-li po dlouhou dobu udržet petrželku čerstvou, můžete ji ukládat neobvyklým způsobem. Nasekejte si petrželku najemno, zalijte ji trochou vody a zamrazte si ji do malých kostiček.

7. Citróny

Chraňte citróny v chladničce zabalené v papíru, který absorbuje dodatečnou vlhkost, a citróny tak neshnijí. Uchovávejte jednotlivé citróny odděleně zabalené v případě, že jeden je špatný. Můžete také použít tento trik: umístit rozpulený citrón na talíř s cukrem/solí a zakrýt ho sklem, nebo fólií.

8. Mrkev

Abyste se ubezpečili, že se mrkev nezkazí a zůstane chutná a křupavá, odstraňte její vršky. Pak dobře umyjte mrkev, zabalte ji do mokrého ručníku a vložte ji do ledničky. Další možností je dát mrkve do nádoby s vodou a nechat ji v chladničce. Pokud zjistíte, že voda je zakalená, vyměňte ji.

9. Chilli papričky

[hana-code-insert name=’google‘ /]Chcete-li papričky udržet čerstvé až na 2 týdny, uložte je do plastové nádoby v ledničce. Chilli papričky je také možné nechat vysušit.

10. Houby

Sledujte datum vypršení platnosti kupovaných hub. Měli byste je přenést z kontejneru, který jste si koupili, do papírového pytle. Pokud nemáte, vložte ubrousky na dno nějaké nádoby, pak houby a ty opět zakryjte ubrousky.

11. Cibule

Uchovávejte cibule v ponožkách, nebo punčochách. Ale ujistěte se, že po umístění každé cibule uděláte uzel. Uchovávat je tak můžete až po dobu 9 měsíců!

12. Banány

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Zahalte horní část banda banánů průhledným filmem. To vám umožní udržet je o 3 až 5 dní delší než obvykle. Také si pamatujte, že banány uvolňují etylenový plyn, a proto byste je měli držet od ostatních druhů ovoce.

13. Zelená cibule

Můžete zamrazit zelenou cibulku v plastové láhvi. Bude stejně svěží jako v den, kdy jste ji koupili.