Neustále Vás trápí špinavý a mastný sporák? Už nemusí! S těmito tipy a triky ho vyčistíte raz dva!

Jak vyčistit sporák od mastných a zaschlých skvrn? V průběhu času si každý majitel položí tuto otázku. Dnes jsme se proto rozhodli, podělit se s Vámi o tipy a triky, jak bez drahých chemikálií navrátit Vašemu sporáku zašlý jas a krásu.

Jak umýt kvalitně a jednoduše sporák?

Soda na pečení je nepostradatelným pomocníkem v kuchyni. Chcete-li umývat kuchyňské sporáky sodou, postačí Vám sporák jen navlhčit a posypat sodou. Po 15 minutách působení sody, můžete špínu jednoduše setřít houbou. Soda jemně a důkladně vyčistí povrch sporáku a nezanechá žádné škrábance.

Čtěte také: Nejsilnější domácí antibiotikum, které bojuje s 99% infekcí. Lékaři to vždy doporučují

[hana-code-insert name=’google‘ /]Zbavte se mastných míst pomocí citrónové šťávy. K tomu je nutné kontaminovaný povrch potřít čerstvě vymačkanou citrónovou šťávou a setřít.

Co stojí za to navždy zapomenout, jsou škrábadla. Zanechávají škrábance dokonce i na ocelovém povrchu. Nejlepší je proto vždy použít houbu s fleecovou základnou.

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Jak vyčistit důkladně desku sporáku není zronva lehká otázka. K tomu musíte vědět, z jakého materiálu je sporák vyroben. Železný rošt lze vyčistit žárem na otevřeném plameni. Pro ocelový výrobek je vhodný čistící roztok. Smaltový povrch by měl být vyčištěn horkou vodou a roztokem sody.

Doufáme, že se Vám tyto tipy a triky líbí, a nezapomenete je tak sdílet se svými přáteli a rodinou :-)!