Neuvěříte, jak jednoduše můžete připravit úžasný jablečný dezert s vanilkou a čokoládou! Zužitkujete jablka, skvěle si pochutnáte a v kuchyni nebudete věčnost

Není žádným tajemstvím, že většina obyvatel České republiky se řadí mezi vášnivé mlsálky, kteří by pro kousek skvělého dortu nebo čokolády byli schopni udělat absolutně cokoli. Jenže během pracovního týdne se většina z nás jen těžko dostane někam do cukrárny, abychom mohli ukojit svou touhu, že je to tak?

Druhou možností je vytvořit si nějaký sladký dezert svépomocí, jenže z časového hlediska je to stejně tak náročné jako předchozí varianta. Alespoň většinou. Nicméně i tak se najde mnoho skvělých a hlavně naprosto jednoduchých receptů na dezerty, které oslní vás i celou vaši rodinu. Máte štěstí, že jste narazili na tento článek. Jeho úkolem je totiž představit nepečený jablečný dezert s vanilkou a čokoládou, bez kterého se od teď nebudete schopni obejít!

Z jakých částí se dezert skládá a jaké suroviny budete potřebovat?

Pokud vás všechny tradiční dezerty s jablky již omrzeli, je tento recept, který vám hodláme představit, naprosto ideální a vítanou změnou. Skládá se ze tří částí. Tou první je základní vrstva, na kterou si musíte připravit 3 velká jablka, 250 g vanilkových sušenek (třeba značky Opavia), jednu lžičku mleté skořice, dvě lžíce krystalového cukru a jednu lžíci citronové šťávy.

Čtěte také: Nestyděl se zveřejnit fotky své plnoštíhlé ženy a oslovil tím celý svět!

Dále je potřeba vytvořit krém. Ten se skládá z jednoho vanilkového pudingu, čtyř lžičky cukru krystal a půllitru plnotučného mléka. Na vrchní část dezertu následně patří 250 g smetany ke šlehání a 200 g mléčné čokolády.

Postup přípravy nepečeného jablečného zázraku

Jako první si připravte dostatečně velkou mísu, do které ze všeho nejdříve nadrtíte všechny vanilkové sušenky. Dále oloupejte jablka, zbavte je jádřinců a podélně je nakrájejte na tenké plátky. V rendlíku nechte na mírném ohni zkaramelizovat krystalový cukr a pak k němu přidejte citronovou šťávu. Ještě nějakou chvíli tuto směs míchejte a nechejte na ohni pracovat. Pak ji odstavte. Už mimo plamen do ní přidejte mletou skořici a vše ještě jednou důkladně promíchejte. Směs nalijte na drcené sušenky. Mícháním a hnětáním ze surovin vytvořte těsto, které v našem dezertu poslouží jako korpus, proto jej následně vložte na dno dortové formy.

Korpus máte hotový, takže je načase vytvořit krém. Ten je tvořený klasickým pudingem, takže postupujte tak, jak jste nejspíše zvyklý. V rendlíku zahřívejte mléko s rozpuštěným cukrem a postupně do něj přisypávejte puding. Za stálého míchání vyčkejte, dokud nebude dostatečně hustý.

Když je puding hotový, přelijte jím sušenkový korpus na dne dortové formy. Použijte pouze jednu polovinu pudingu, protože druhou budete ještě potřebovat. Na první vrstvu pudingu pokládejte plátky jablek do soustředných kruhů. Ačkoli to tento způsob nebude mít žádný efekt na výslednou chuť, tak z hlediska estetiky se jedná o nejlepší možnost. Na jablka následně nalijte zbylé množství pudingu.

Většinu přípravy již máte za sebou, zbývá poslední vrstva, která se skládá ze smetany ke šlehání a čokolády. Nejdříve je potřeba vyšlehat smetanu do šlehačky. Malá rada, šlehačka je připravená až v té chvíli, kdy se z nádoby po otočení vzhůru nohama nevylije. Hotovou šlehačkou potřeme vrchní část dezertu. A co s mléčnou čokoládou? Pomocí strouhátka jejími drobnými kousky ozdobíme celé své dílo. Čokoláda dodá dezertu jedinečný chuťový ocásek, proto s ní rozhodně nemusíte šetřit.

Uteklo pouze několik minut a skvělý dezert je hotový. Nezbývá nic jiného, než jej vložit do lednice a nechat vychladit. Protože je tvořený z velké části pudingem, vyplatí se jej nechat chladit alespoň 10 hodin. Chápeme, že se na něj jistě díváte dychtivýma očima, ale pokud nebude dostatečně tuhý, opravdu to nebude ono. Být trpělivý se vyplatí!

S čím a kdy je dezert vhodné podávat?

Nepečený chlazený dezert své uplatnění najde zejména během teplých letních dnů, kdy příjemně osvěží. Hodí i i pro různé speciální příležitosti jako například oslavy narozenin nebo pohoštění návštěvy. Pokud jej budete podávat v kombinaci s kávou, určitě si ostudu neuděláte. Radost jím uděláte hlavně dětem, kterým se okamžitě, co zahlédnout čokoládové kousky na vrchu, rozzáří oči štěstím. Doufáme, že vám tento skvělý recept přiroste k srdci a najde si místo mezi vašimi tradičními dezerty. Určitě se vyplatí tento jednoduchý postup vyzkoušet, protože si troufáme říci, že dezert s takto jednoduchou přípravou a velice příjemnou cenovou náročností jen tak někde nenajdete.

Mlsání není zločin, mlsání je životní styl! Zkuste proto udělat změnit a připravit sobě a svým blízkým něco nezapomenutelného. Určitě vám za to budou vděční. Hodně štěstí a hlavně dobrou chuť!