David Hampl
3 května, 2019

V České republice byste jen těžko hledali člověka, který si rád pravidelně nepochutnává na sladkých dezertech. Jsme tím opravdu pověstní. K tomu, abyste uspokojili vaši sladkou vášeň, ovšem nemusíte navštěvovat cukrárny a kupovat si velice předražené dezerty, které jsou navíc v mnoha případech značně ošizeny o to nejlepší, co by měly obsahovat. V tomto článku jsme se vám rozhodli představit velice jednoduchý recept na oblíbené vanilkové trubičky, které zvládne i nezkušený kuchtík. Stačí se držet triviálního postupu a garantujeme vám, že celá vaše rodina na vás a váš talent bude pět oslavné ódy. Nevěříte? Přesvědčte se sami pokračováním k následujícím řádkům, opravdu to stojí za to!

Co si budete muset připravit na tvorbu trubiček?

Na vanilkových trubičkách je perfektní zejména to, že se vytvářejí z naprosto běžných potravin, kterými každý z vás bezesporu disponuje. Proto nemusíte před pečením navštívit žádný obchod, abyste všechno zvládli podle předepsaného postupu. Základem trubiček je samozřejmě těsto, na které budete potřebovat 250 ml vody, 250 ml oleje, sůl a 750 g mouky.

Dále si musíte připravit ingredience na lahodný vanilkový krém, které představují tři vejce, 250 g moučkového cukru, jeden litr mléka, jedna lžička vanilkové esence nebo vanilkového cukru, pět lžic mouky, 250 g másla, trocha oleje a práškový cukr.

Jak při přípravě vanilkových trubiček postupovat?

Pokud už máte připravené všechny ingredience, můžete se směle pustit do přípravy tohoto naprosto jedinečného dezertu. Jako první se můžete pustit do těsta. Všechny zmíněné položky vložte do dostatečně velké mísy a poté je mixérem promíchejte. Pokud disponujete elektrickým mixérem určeným přímo pro tvorbu těst, máte vyhráno. Práce tak bude mnohem jednodušší. Hotové těsto bez jakéhokoli odležení nebo tuhnutí rozdělte na několika menších kuliček. Z kuliček posléze vyválejte pokud možno stejně velké trubičky.

Všechny vaše výtvory umístěte na plech, který je vhodné ještě předtím pokrýt pečícím papírem. Díky tomu se vám trubičky nepřipálí. Vložte plech do předem rozehřáté trouby na 180 °C a vyndejte jej až tehdy, když budou mít trubičky zlatavou kůrku.

Mezitím, co se vám trubičky pomalu pečou v troubě, je ideální čas pro vytvoření náplně. V prvé řadě musíte rozklepnout vejce a rozšlehat je. Do nich posléze přidejte moučkový cukr, mléko, vanilkovou esenci nebo vanilkový prášek, mouku a směs míchejte do té doby, než bude pěkně hladká a bez hrudek. Úplně na závěr do rendlíku umístěte drobné kostky másla. Když máte směs takto připravenou, přichází na řadu její následná úprava. Rendlík s ní umístěte na mírný plamen a za stálého míchání nechte obsah pořádně zhoustnout, aby vám z trubiček nakonec nevytékala.

Když máte náplň i trubičky kompletně připraveny, je načase spojit obě vaše práce do jednoho. Opatrně krémem naplňte trubičky tak, abyste je co nejméně opatlali. Pokud je totiž chcete nabídnout jako dezert pro plánovanou návštěvu, zřejmě by se jim špatně konzumovaly. Když máte trubičky bohatě naplněné, můžete se ještě na nějaký čas vložit do ledničky, protože vychlazené chutnají úplně nejlépe.

Tohle prostě musíte zkusit! A stejně tak všichni vaši známí!

Po přečtení tohoto článku už vám je určitě jasné, že tvorba vanilkových trubiček rozhodně není nic složitého. Neváhejte je proto vyzkoušet třeba hned dnes. Garantujeme vám, že něco tak úžasného jste ještě nikdy předtím nejedli. Právě proto se o tento skvělý recept podělte i se svými blízkými, protože by přece byla škoda si něco tak geniálního schovávat jen pro sebe. Nebo se snad mýlíme?

Sdílejte článek