Neuvěříte, jak snadno se dají vyrobit populární bramborové spirálky. Stačilo vzít bramboru, píchnout do ní špejli a dále začít co nejrychleji točit. Podívejte se na návod a připravte si tuto lahůdku doma -
Menu

Neuvěříte, jak snadno se dají vyrobit populární bramborové spirálky. Stačilo vzít bramboru, píchnout do ní špejli a dále začít co nejrychleji točit. Podívejte se na návod a připravte si tuto lahůdku doma

Brambory jsou jedna ze surovin, bez které se českou kuchyni neumíme představit. I když brambory původně pocházejí z Ameriky, během staletí v Čechách natolik zdomácněly, že je mnoho lidí považuje za původní rostlinu. V české kuchyni se brambory využívají při přípravě velkého množství nejrůznějších pokrmů a upravují se na mnoho způsobů, brambory pečené v troubě, brambory vařené, bramborová kaše, bramborový knedlík, bramborák, hranolky či krokety. My vám dnes přinášíme návod, jak si doma snadno a rychle vyrobit v současnosti velmi oblíbené bramborové spirálky.

Co budete potřebovat?

Na přípravu lahodných bramborových spirálek budete potřebovat jen několik brambor, nejvhodnější jsou větší podlouhlé brambory, olivový olej, sůl a případně další koření na dochucení, například kmín či grilovací koření, dřevěné špejle, prkýnko a ostrý nůž.

Jak spirálky vyrobit?

Výroba bramborových spirálek je jednodušší, než si myslíte. Prvním krokem je napíchnutí omyté brambory podélně na špejli, aby vám šlo propíchnutí lépe, použijte špejle zakončené špičkou. Poté si bramboru i se špejlí položte na prkýnko a pomocí ostrého nože bramboru na jednom konci nakrojte až ke špejli. Poté bramborou za pomoci druhé ruky pomalu otáčejte a nůž nechejte stále ve stejné poloze, samy vám tak z brambory vzniknou tenké plátky. Když bramboru dokrojíte až na konec, spirálku roztáhněte do délky, aby se dobře propekla. Před vložením do trouby bramborové spirálky přendejte na pečící plech a pokapejte trochou olivového oleje, osolte, případně přidejte i další koření. Posledním krokem je vložení spirálek do trouby předehřáté na sto šedesát stupňů. Spirálky v troubě pečte dozlatova přibližně po dobu dvaceti pěti minut. Bramborové spirálky chutnají skvěle nejen s hamburgery či nejrůznějšími zeleninovými saláty, ale i samotné s tatarskou omáčkou či kečupem.

https://youtu.be/4XQ8-zGjfz4

Líbil se vám článek?

Tisk
RECEPTY

Když poprvé připravila tento pizza závin, každý se do něho…

Zapomeňte na klasiku v podobě jednohubek nebo chlebíčků. Až budete chtít někoho pohostit něčím co je skutečně skvělé, tak jim připravte…
RECEPTY

Nejlepší vajíčková pomazánka na světě. Manžel i děti ji milují.…

Vajíčka jsou nedílnou součástí našeho jídelníčku, jejich konzumace se v posledních letech ale příliš nedoporučovala. Poslední výzkumy však ukazují, že vejce…
RECEPTY

Lahodný krémový dezert, který bude chutnat každému. Jakmile ho upečete,…

Dorty a dezerty jsou slabostí mnoha z nás, nejen odpolední káva s nimi totiž chutná mnohem lépe než bez nich. Zároveň se…
RECEPTY

Recept na dokonalé palačinky! Netrhají se a nepřipalují a jakmile…

Co takhle dopřát si chutnou snídani nebo dezert ve formě palačinek? Tuto sladkou pochoutku jistě všichni známe již z dětských let…
RECEPTY

Nejlepší pochoutková pomazánka. Vždy musím hned dělat dvě várky, protože…

Zná to většina z nás, když přijdeme večer domů z práce, jsme po celém dni většinou tak unavení, že se nám…
RECEPTY

Prababička mi prozradila tajemství na pravou recepturu langoše. Chutnají 100x…

Léto už je sice nenávratně pryč, ale mnozí z nás si určitě ještě teď vybaví pobyt u vody s langošem v ruce. Nemusíte…