Je to neuvěřitelné, ale i vejce můžete upéct. Výsledek je neskutečně lahodný!

Jak to tak už bývá, když je řeč o anglické snídani, je také řeč o vajíčkách. Tato tradice se postupem času přenesla do celého světa a teď téměř každý člověk snídá vajíčka, ať už jsou připravená na jakýkoliv způsob od vařených až po pečené. Vajíčka jsou nejen lahodná, ale také tělu velmi prospěšná. Jejich příprava je velice snadná a rychlá a navíc je můžete připravit na milion způsobů.

My se s Vámi dnes podělíme o znalosti, které se vyplatí vědět, když je řeč o přípravě vajec. Zároveň Vám představíme lehce netradiční recept na pečená vejce.

[hana-code-insert name=’google‘ /]Co byste měli vědět?

Trouba místo sporáku

Čtěte také: Zdravý domácí jogurt připravíte snadno, rychle a bez nutnosti kupovat drahý jogurtovač. Jak na něj?

 

Ano, je to tak. Ne vždy musíte připravovat vejce na sporáku, využít můžete i troubu, ve které vejce upečete. My doporučujeme použít formu na pečení muffinů, kterou si jednodušše vymažte máslem a poté jednotlivé formičky vyplňte syrovými vejci.

Vejce doporučujeme osolit a opepřit. Určitě se také nemusíte bát přidat tam něco navíc, co Vám zrovna přijde pod ruku, např. nakrájená rajčata a nastrouhaný sýr.

Poté stačí už jen formu na pečení vložit do trouby předem vyhřáté na 180 stupňů na cca půl hodiny a můžete podávat!

Efektivní servírování

V případě, kdy připravujete vajíčka na pánvičce, doporučujeme využít formičky na perníky, případně zeleninu jako např. cibuli a papriku, která vajíčka nádherně orámuje, viz. obrázek níže.

Flaška jako pomocník

[hana-code-insert name=’google‘ /]Možná Vám to přijde divné, nicméně flaška je vskutku užitečný pomocník, přejete-li si oddělit žloutky od bílků. Stačí když si do misky, či mělkého talíře rozklepnete vajíčka a pomocí hrdla od lahve vsajete žloutky a uvolníte do druhé misky.

Vajíčka natvrdo aneb žloutek na středu

Přejete-li si mít ukázková vejce natvrdo, neboť se je chystáte servírovat na nějaké akci pro své známe, existuje řešení. Stačí, když položíte vajíčka na bok na dobu cca 12 hodin, pak je jednodušše uvaříte.

Kancelářský špendlík?

Také se Vám stává, že Vám polovina vařeného vejce zůstane ve skořápce? Tak s tímto trikem už nemusí! Postačí, když si vezmete malý kancelářský špendlík a ten opatrně vsunete do skořápky. Poté dáte vejce vařit obvyklým způsobem a až budete vejce loupat, budou naprosto dokonalá.

Ukázkový řez

 

Chcete-li rozříznout vajíčka přesně v půli, pak použijte lžíci a nůž, který doporučujeme namočit ve vodě. Díky tomu se žloutek nebude na nůž lepit a bude umožněn přesný řez.

Dokonalá omeleta

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Možná jste to netušili, ale připravit omeletu můžete jak na pánvi, tak v troubě. Výborný trik je také použití vaflovače nebo mikrotenového sáčku.