Neuvěřitelné! Tenhle hrnečkový jablečný koláč zvládnete za pár minut! A nepotřebujete k němu ani váhu, jelikož vše snadno a rychle odměříte v hrnku. A další přednost? Dokonalá chuť a rychlá příprava

Jablečné dezerty patří mezi ty nejlepší, které v našich kuchyních vznikají. Není ale jednoduché vybrat si z velkého množství receptů, které jsou k dispozici. Už nemusíte hledat – vyzkoušejte tento obrácený jablečný koláč a zazáříte na každé oslavě. Navíc to stihnete za půl hodiny.

Obrácený jablečný koláč

Komu se občas nestalo, že potřeboval rychlý dezert pro návštěvu, která se ohlásila na poslední chvíli. Tento koláč je hotový za půl hodinky, vypadá skvěle a pochutná si na něm každý. Navíc jsou jablka dobrá pro naše zdraví:

  • Obsahují vitamín C
  • Pomáhají při chudokrevnosti
  • Pomáhají při hubnutí

Co budete potřebovat a jak postupovat

Na tento výborný obrácený jablečný koláč budete potřebovat hrnek dětské krupice, hrnek hladké mouky, hrnek krystalového cukru, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, 2-4 nastrouhaná jablka (záleží na velikosti jablek), větší kousek másla a skořici.

Čtěte také: Když uviděli siluetu zvířete, která se k nim blíží, mysleli si, že jde o šelmu která jim chce ublížit. Po chvíli zjistili, že vše je úplně jinak. Právě oni musí zvířete poskytnout pomoc. Proč? A co je tak zmátlo?

Nejdříve si připravte formu nebo plech, na kterém budete koláč připravovat. Zvolenou nádobu vymažte máslem a vysypejte hrubou moukou – zamezíte tak tomu, aby se vám koláč připaloval zespodu.

Do větší místy nasypejte krupici, hladkou mouku, krystalový cukr, prášek do pečiva, skořici a vanilkový cukr. Směs promíchejte. Část této sypké směsi nasypejte na dno nachystaného plechu. Směs by měla úplně zakrýt dno. Na sypkou směs rozprostřete část nastrouhaných jablek. Jablečná vrstva by neměla být příliš tlustá.

Na jablečnou vrstvu zase položte vrstvu sypké směsi, na kterou přijde další vrstva jablek. Tenhle postup se pravidelně opakuje, dokud vám nedojdou suroviny.

Na poslední vrstvu nastrouhejte větší kus másla. Připravená koláč dejte péct do trouby (předem předehřáté na 200°) asi na půl hodiny. Dobu pečení samozřejmě přizpůsobte zkušenostem s vlastní troubou.

Po vychladnutí můžete podávat. Skvělého zážitku docílíte, když přidáte kopeček dobré zmrzliny. Přejeme dobrou chuť.