Nevěděla jsem, jak dobře vyprat utěrky, ani při té nejvyšší teplotě. Potom mi kámoška poradila tento starý trik

Každá správná hospodyňka má ráda pořádek a čistotu v kuchyni, jídelně v obývacím pokoji a celkově v domácnosti. Kuchyňské utěrky jsou jednou z nejpoužívanějších věcí v kuchyni. Nyní už máme k dispozici různé druhy, typy, barvy, vzory utěrek. Můžeme si vybrat z velké škály materiálů a také použití. Nevýhodou však je, že se vždy rychle zašpiní a bývá velkým problémem je vyprat, vyčistit, aby vypadaly tak, jako když jsme je koupili.

Dnes Vám ukážeme, jak jednoduše a efektivně dokážete své utěrky vyčistit a zároveň i vybělit tak, aby vypadaly zcela jako nové.

Čtěte také: Vždycky jsem se těšila k dědečkovi na tyto chutné masové kuličky s bramborami. Upečete si je v jednom pekáčku

Jak tedy vyčistit i velmi zašlé utěrky?

Původní barva, struktura a v neposlední řadě i vůně Vašich utěrek bude neuvěřitelná. Nové utěrky už kupovat nemusíte. Tento způsob je velmi jednoduchý a hlavně velmi levný. Nepotřebujete drahé chemikálie ani speciální přípravky.

Co budete potřebovat?

  • vodu
  • 1 polévkovou lžíci silikátového lepidla
  • 1 odměrku prášku
  • hrnec

Jak na to?

Do hrnce nalijte vodu, postupně přidávejte prášek a lepidlo. Nechejte všechny suroviny rozpustit tak, aby se s vodou spojily.

[hana-code-insert name=’google‘ /]

Do hrnce dejte utěrku a dbejte na to, aby byla úplně zalitá vodou.

měs vřít, snižte intenzitu varu, ale zdroj tepla nevypínejte. Utěrku nechte ve vodě vařit 20 minut. Pokud jsou Vaše utěrky velmi špinavé, zašlé, nechte je ve vodě 30 minut.

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]

Následně utěrku vyjměte a nechte ji vychladnout. Utěrku opláchněte ve studené vodě, vysušte, vyžehlete a máte hotovo.

Vaše utěrky budou po použití této metody čisté, bílé a po zápachu nebude ani stopy. Tento trik je velmi jednoduchý, ale zase velmi účinný. Barvy na utěrkách budou syté a celková struktura bude na dotek mnohem jemnější. Určitě to doma vyzkoušejte, sami budete překvapeni jak zázračně tato metoda funguje.