Nevěřili by jste, jak výborné jsou cuketové hranolky. Pojďte je s námi vyzkoušet.

 

 

Určitě už Vás nebaví klasické hranolky a rádi by jste zkusili něco nového. Tato jedinečná chuť z těchto ingrediencí Vám přivodí skvělý gurmánský zážitek. Tyto hranolky jsou ideální jako svačinka, ale ani nic nezkazíte tím, když je připravíte k hlavnímu chodu.

Čtěte také: Hrob syna zarostl trávou i v období hrozného sucha. Rodiče nechápali, jak je to možné!

Ingredience
700g cuket ( 4-5 středních cuket )
2 lžičky olivového oleje
1 lžicka citronové šťávy
2-3 stroužky česneku
3/4 hrnku strouhaného parmazánu
sůl, pepř

[hana-code-insert name=’google‘ /]

Postup
1. Nejprve si předehřejte troubu na 180°C
2. Na plech dejte alobal nebo potřete olejem, to záleží na Vás.
3. Cuketu si nakrájejte na střední hranolky( stejně jako by jste dělali hranolky z brambor )
4. V misce si smíchejte olej, citronovou šťávu a česnek. Dochuťte solí a pepřem.
5. Cukety pak přidáme do misky a obalíme ve směsi.
6. Takhle připravené cukety dáme na plech a posypeme parmazánem.
7. Pečte 15 minut pak můžete plech dát k vrchní hraně trouby a nechat parmazán opéct dozlatova. A můžete podávat.