Nevíte, co připravit svému muži k večeři? Udělejte poctivý, hornický vepřový řízek, určitě si pochutná!

Láska prochází žaludkem. A pokud muži svých snů předložíte tyto vepřové řízky, pak se do vás zcela jistě zamiluje! Vepřové řízky můžete připravit i bez trojobalu, jehož aplikace je většinou zdlouhavá a nikoho z nás nebaví. Pokud tedy chcete potěšit svého muže skvělým řízkem, a současně si ušetřit práci s klasickým obalováním, zkuste hornický vepřový řízek.

Ingredience:

  • 4 plátky vepřových řízků,
  • trocha oleje na smažení řízků
  • 2 rajčata,
  • 1 pálivá paprika,
  • 4 žampiony,
  • 4 plátky uzené šunky,
  • 200 g strouhaného sýra,
  • 1 klobása,
  • sůl a pepř,
  • grilovací koření,
  • 50 g másla.

Postup:

  1. Vepřové maso naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením a zprudka osmažíme z obou stran na oleji.
  2. Poté plátky naskládáme na plech vymazaný máslem a na ně rozdělíme na kousky nakrájenou pálivou papriku, nakrájenou klobásku, na plátky nakrájené houby, plátky šunky a rajčat a nakonec posypeme strouhaným sýrem.
  3. Troubu předehřejeme na 180 °C a pečeme, dokud není sýr rozpuštěný.
  4. Podáváme s přílohou podle chuti, postačí klidně i zeleninový salát.