Nevíte, co s jablky? Máme tu recept na jejich velmi zajímavé zpracování. Z jablek rozhodně nezmizí jejich zdraví prospěšné látky. Právě naopak. Chcete také znát tento zcela unikátní jablečný recept? -
Menu

Nevíte, co s jablky? Máme tu recept na jejich velmi zajímavé zpracování. Z jablek rozhodně nezmizí jejich zdraví prospěšné látky. Právě naopak. Chcete také znát tento zcela unikátní jablečný recept?

Jablka jsou v České republice rozhodně nejpopulárnějším a také nejdostupnějším ovocem. Dají se snadno koupit, stejně jako se dají i jednoduše vypěstovat. Většina lidí je poté klasicky uskladní ve sklepě, nebo jablka využije k tomu, že z nich udělá kompot. My vám přinášíme recept na jejich další možné a zajímavé využití. Jaké je?

Co budete potřebovat?

Podívejte se na seznam surovin, bez kterých se neobejdete. Je jasné, že základem jsou právě jablka. Nevíte ale, kolik jich potřebujete a co dalšího bude nutné. Zde je proto seznam ingrediencí. Připravte si:

  • 2 kg jablek
  • 3 l vody
  • 150 g cukru
  • 150 g medu
  • 2 lžíce soli

Jablka důkladně omyjte

Základem je nutnost dokonale omýt jablka a zbavit je všech nečistot. Unikátem daného receptu je také to, že se nijak neloupou, ani se z nich nevykrajují jadřince. Zpracovávají se celé a tak je důležité myslet na jejich dokonalou čistotu.

Příprava láku je hračkou

Nyní už je na místě jenom příprava láku. To je snadné, jelikož ve vodě pouze smícháte všechny suroviny, které jsou na recept potřeba. Vše udělejte v hrnci, který následně začněte zahřívat na sporáku. Lépe se tak rozpustí všechny suroviny. Jakmile se tekutina začne vařit, jste připraveni k tomu, že do hrnce nasypete všechny omytá jablka. A co dále? Už nic, jelikož je takto necháte v nádobě při pokojové teplotě zhruba 1 – 2 týdny, aby došlo k jejich částečnému zkvašení.

Jablka dejte do uzavíratelné nádoby

Po zmíněné době už stačí jablka přendat do větší uzavíratelné nádoby. Hodí se třeba pětilitrové sklenice. Do nich dejte nejenom samotná jablka, ale také je zalijte lákem, ve kterém kvasila. Tímto je vše hotové a vy už můžete nádobu s jablky skladovat na chladném a tmavém místě. Třeba v lednici. Kdykoliv potom budete mít chuť, stačí nádobu otevřít a jablko si vzít.

Proč takto naložená jablka užívat?

Nejenom, že vám zachutnají. Také do svého těla dostanete řadu prospěšných látek, které obsahují. Zapomínat nelze ani na proces přípravy založený na lehkém kvašení. Díky tomu můžete do těla dostat látky, které zlepší vaše celkové trávení. V tomto případě je nejlepší dopřávat si daná jablka jednou denně, a to před některým z hlavních jídel, které si denně dáte.

Líbil se vám článek?

Tisk
RECEPTY

Tyhle mini rolky si zamilujete nejenom vy, ale zamiluje si…

Čeká vás návštěva a vy ji chcete něčím pohostit? Jestliže ano a zároveň nevíte, čím by to mělo být, máme…
RECEPTY

Máte chuť na maso, ale máte dost klasických plátků, nebo…

Když máte chuť na maso, je několik možností, co si připravit. Když ale nechcete opakovat stále ty stejné recepty na…
RECEPTY

Běžné kuřecí řízky jistě znáte. Máte už jich dost a…

Zažíváme to téměř všichni. Když přijdeme odpoledne či navečer domů, jsme po celém dni v práci většinou tak unavení, že…
RECEPTY

U přípravy běžného pečiva potřebujete kromě jiného také mléko a…

Každému se občas stane, že potřebuje narychlo vytvořit nějakou pochoutku pro návštěvu, která se nahlásila na poslední chvíli – nebo…
RECEPTY

Nebojte se vyzkoušet nový recept na nakládaná rajčata. Chcete si…

Nakládaná rajčata patří mezi pochoutky, na které si člověk velice rychle zvykne a pak by je nejraději používal do všeho.…
RECEPTY

Najdete je na zahrádce, stejně jako je můžete koupit ve…

Začátek letních prázdnin se blíží s ním i sezóna nových brambor, které pocházejí od nás, z České republiky a mají podle mnohých…