Nevíte, co s jablky? Máme tu recept na jejich velmi zajímavé zpracování. Z jablek rozhodně nezmizí jejich zdraví prospěšné látky. Právě naopak. Chcete také znát tento zcela unikátní jablečný recept? -
Menu

Nevíte, co s jablky? Máme tu recept na jejich velmi zajímavé zpracování. Z jablek rozhodně nezmizí jejich zdraví prospěšné látky. Právě naopak. Chcete také znát tento zcela unikátní jablečný recept?

Jablka jsou v České republice rozhodně nejpopulárnějším a také nejdostupnějším ovocem. Dají se snadno koupit, stejně jako se dají i jednoduše vypěstovat. Většina lidí je poté klasicky uskladní ve sklepě, nebo jablka využije k tomu, že z nich udělá kompot. My vám přinášíme recept na jejich další možné a zajímavé využití. Jaké je?

Co budete potřebovat?

Podívejte se na seznam surovin, bez kterých se neobejdete. Je jasné, že základem jsou právě jablka. Nevíte ale, kolik jich potřebujete a co dalšího bude nutné. Zde je proto seznam ingrediencí. Připravte si:

  • 2 kg jablek
  • 3 l vody
  • 150 g cukru
  • 150 g medu
  • 2 lžíce soli

Jablka důkladně omyjte

Základem je nutnost dokonale omýt jablka a zbavit je všech nečistot. Unikátem daného receptu je také to, že se nijak neloupou, ani se z nich nevykrajují jadřince. Zpracovávají se celé a tak je důležité myslet na jejich dokonalou čistotu.

Příprava láku je hračkou

Nyní už je na místě jenom příprava láku. To je snadné, jelikož ve vodě pouze smícháte všechny suroviny, které jsou na recept potřeba. Vše udělejte v hrnci, který následně začněte zahřívat na sporáku. Lépe se tak rozpustí všechny suroviny. Jakmile se tekutina začne vařit, jste připraveni k tomu, že do hrnce nasypete všechny omytá jablka. A co dále? Už nic, jelikož je takto necháte v nádobě při pokojové teplotě zhruba 1 – 2 týdny, aby došlo k jejich částečnému zkvašení.

Jablka dejte do uzavíratelné nádoby

Po zmíněné době už stačí jablka přendat do větší uzavíratelné nádoby. Hodí se třeba pětilitrové sklenice. Do nich dejte nejenom samotná jablka, ale také je zalijte lákem, ve kterém kvasila. Tímto je vše hotové a vy už můžete nádobu s jablky skladovat na chladném a tmavém místě. Třeba v lednici. Kdykoliv potom budete mít chuť, stačí nádobu otevřít a jablko si vzít.

Proč takto naložená jablka užívat?

Nejenom, že vám zachutnají. Také do svého těla dostanete řadu prospěšných látek, které obsahují. Zapomínat nelze ani na proces přípravy založený na lehkém kvašení. Díky tomu můžete do těla dostat látky, které zlepší vaše celkové trávení. V tomto případě je nejlepší dopřávat si daná jablka jednou denně, a to před některým z hlavních jídel, které si denně dáte.

Líbil se vám článek?

Tisk
RECEPTY

Nestíháte péct? Máme řešení. Na tento výborný slaný koláč Vám…

Pečete rádi, ale kvůli práci Vám nezbývá čas na pečení? Miluje Vaše rodina koláče, ale kvůli nedostatku času jim je…
RECEPTY

Tohle si zamilujete! Jednoduchý recept na úžasně chutný, zdravý a…

Dort s sebou nese něco honosného a báječného, a často je spojován s narozeninami, oslavami, výročími a jinými podobnými událostmi. Je ovšem…
RECEPTY

Pizza jako od Itala! Základem výborné pizzy je tenké těsto.…

Máte rádi pizzu? Kdo by neměl. Pizza je jedno z nejpopulárnějších jídel na celém světě a jeho obliba stále roste. Když…
RECEPTY

Myslíte si, že okurky se musí nakládat jen do octa?…

Nakládané okurky neboli nakládačky patří mezi poklady české nebo přesněji moravské kuchyně. Především v sychravých zimních dnech dokáží oživit téměř každé…
RECEPTY

Už jste ochutnali srbský koláč? Jeho jemná chuť vás mile…

Důvodů, proč se těšíme na víkend je mnoho. Jedním z nich ale často bývá i jídlo. O víkendu totiž máme více…
RECEPTY

Stačí málo a vykouzlíte skvělé koblihy. V čem jsou tyto…

Máte rádi koblihy? Pak se podívejte na recepty, díky kterým vykouzlíte úsměv na tváři každému. Nikdo nezapomíná na to, jaké…