Nevíte, co s jablky? Použijte je zcela netradičně a vyzkoušejte tyto unikátní a chutné jablkové housky. K snídani, nebo k čaji nebo kávě jsou ideální. Kromě skvělé chuti zaujmou i svou jednoduchostí přípravy

Když se řekne houska, každý ví, co si pod tímto označením představit. Je však možnost, jak vyzkoušet přece jenom něco nového. Variantu, která bude lehce nasládlá a u které také využijete jedno populární ovoce. Přinášíme vám recept na jablkové housky, o kterých můžeme říci, že zaručeně nadchnou i vás samotné. Nevěříte? Zkuste je a uvidíte sami.

Co budete na jablkové housky pokračovat?

Máte v plánu si připravit lahůdku, kterou jsou právě chutné jablkové housky? Pokud ano, není nic jednoduššího, než dát dohromady seznam surovin. Co zde budete potřebovat? Jsou to tyto ingredience:

  • 4 jablka
  • 500 g mouky
  • 200 g másla
  • 120 g cukru
  • 4 vejce
  • 1 sáček prášku do pečiva
  • 1 sáček vanilkového cukru

Nejprve připravte jablka

Tím nejkomplikovanějším v celém procesu je rozhodně příprava jablek. Ty je třeba nejprve oloupat, potom je třeba zbavit je jádřinců a úplně nakonec je nutné nakrájení na menší kousky. Snažte se o to, aby se jednalo o krychle o velikosti zhruba 1 x 1 x 1 centimetr. Ty jsou pro tento recept ideální možností.

Čtěte také: Máme období jahod a tak by bylo dobré znát pár parádních receptů. Máme pro Vás novinku a to v poodobě jahodovo-medového máslo!

Nyní vše smíchejte dohromady

Když máte jablka připravena, už stačí jenom vytvoření samotného těsto. Ani tady se není nutné obávat čehokoliv složitého. V podstatě vše smícháte dohromady, a to včetně nakrájených jablek. Ty se do těsta přidávají až v samotném závěru, aby nedošlo k jejich nijak velkému poškození během hnětení těsta. Když je hotové, jste připraveni na další fázi před samotným hnětením.

Vytvarujte jednotlivé houstičky

Nemusí se jednat o klasické pletení housek, jelikož plně postačí, když z těsta vytvarujete například bulky, nebo podobné tvary. Snažte se primárně o rovnoměrnost jak hmotností, tak i tvarovou. Díky tomu se vám lépe podaří, jelikož se všechny budou moci péct stejnou dobu. Když jsou hotové, pokládejte je na plech, který jste předtím vyložili pečicím papírem.

Jak na samotné pečení?

Když máte jablkové houstičky připravené na plechu, již mohou zamířit do trouby. Ta by měla být rozehřátá na optimální teplotu ve výši 200 stupňů Celsia. Doba pečení se odvíjí hlavně od velikosti daných houstiček, a pohybuje se v rozmezí 10 – 15 minut. Když jsou hotové, už je můžete jednoduše jenom vyndat, nechat chvíle ochladit a poté ochutnat. Uvidíte, jak jsou skvělé!