Nevíte, co si dát v létě jako přílohu ke grilovanému masíčku? Pak je toto jasná volba, pečená kořenová zelenina!

Milujete-li pečenou kořenovou zeleninu, pak je toto pro Vás ten ideální nápad na přílohu, vhodnou nejvíce ke grilovanému masíčku. Zároveň je tento pokrm velmi vhodný i jako hlavní chod. Máte-li teda chuť na něco zdravého, je to jasná volba!

Co budete potřebovat?

  • 8 větších mrkví
  • 2 větší brambory
  • 2 menší petrželky
  • 1 hlavičku česneku
  • 1 máslovou dýni
  • 1 celer
  • pár větviček rozmarýnu
  • olivový olej
  • sůl a pepř dle chuti
  • doporučení: špetku muškátového oříšku, mletý zázvor

[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?

  1. Zeleninu si nejprve očistěte, umyjte a nakrájejte na menší kousky, přibližně stejné.
  2. Troubu si předehřejte na 200 stupňů a plech si nejlépe vystelte pečícím papírem.
  3. Nakrájenou zeleninu smíchejte v jedné větší misce s olivovým olejem a kořením dle Vaší chuti.
  4. Poté zeleninu vyklopte na plech a rovnoměrně rozprostřete.
  5. Zeleninu byste měli péct cca 40 minut. Jednou za čas doporučujeme promíchat.

Dobrou chuť přejeme!

Čtěte také: Více účinné než prášky! – Jde o vařené banány s troškou skořice. Zkuste to i vy.