Co si budeme povídat, být kreativní v kuchyni je možné jen v případě, že máme ledničku plnou lahodných ingrediencí. Co ale dělat ve chvíli, kdy doma už téměř nic nemáme, jen ty naše hladové strávníky?
Dnes Vám přinášíme skvělý a jednoduchý recept, se kterým nakrmíte celou Vaší rodinu a přitom nebudete potřebovat žádné speciální suroviny. To hlavní, co budete potřebovat je mleté maso a co si budeme povídat, to se většinou najde v každé lednici!
Čtěte také: Můj táta jí černý pepř pravidelně. Když jsem zjistila, proč to dělá, začala jsem to dělat také
[hana-code-insert name=’google‘ /]Co budete potřebovat?
- 200 g mletého hovězího masa
- 500 g brambor
- 500 g rýže
- 1 mrkev
- 1/2 cibule
- 200 ml vody
- 1 PL račatového protlaku
- 2 PL rostlinného oleje
- 2 PL zakysané smetany
- 50 g tvrdého sýra
- sůl a pepř dle chuti
[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?
- Neprve si uvařte rýži, ale přibližně do polohotového stavu.
- Poté si nastrouhejte mrkev, cibuli a vše osmažte v pánvi.
- Následně si smíchejte rýži, mrkev, česnek a mleté maso, a dochuťte špetkou soli a pepře.
- Z hotové směsi si potom vytvořte kuličky o průměru cca 4 cm.
- Teď přijdou na řadu brambory, které si nařežte na kolečka a jemně je osolte.
- Pak si vyberte vhodnou formu na pečení, kterou si vymažte olejem, případně máslem.
- Do formy vyskládejte jak brambory, tak masové koule.
- Péct byste měli v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů přibližně pár minut.
- Teď přijde na řadu zálivka, kterou si vytvoříte smícháním zakysané smetany, vody, rajčatového protlaku, špetky soli a pepře.
- Výslednou směsí zalijte brambory a masové koule, a pečete dalších 15 minut.
- Poté celou směs zasypte nastrouhaným sýrem a pečte dalších 5 minut, tak aby se sýr roztál a zapekl dozlatova.
[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Tip!
Před podáváním doporučujeme jídlo ozdobit Vašimi oblíbenými bilinkami.
Dobrou chuť přejeme!