Nevíte, co uvařit, a doma toho moc nemáte? Pak vyzkoušejte tento recept! Celou rodinu jsem nakrmila s pomocí 200 g mletého masa!

Co si budeme povídat, být kreativní v kuchyni je možné jen v případě, že máme ledničku plnou lahodných ingrediencí. Co ale dělat ve chvíli, kdy doma už téměř nic nemáme, jen ty naše hladové strávníky?

Dnes Vám přinášíme skvělý a jednoduchý recept, se kterým nakrmíte celou Vaší rodinu a přitom nebudete potřebovat žádné speciální suroviny. To hlavní, co budete potřebovat je mleté maso a co si budeme povídat, to se většinou najde v každé lednici!

Čtěte také: Můj táta jí černý pepř pravidelně. Když jsem zjistila, proč to dělá, začala jsem to dělat také

[hana-code-insert name=’google‘ /]Co budete potřebovat?

  • 200 g mletého hovězího masa
  • 500 g brambor
  • 500 g rýže
  • 1 mrkev
  • 1/2 cibule
  • 200 ml vody
  • 1 PL račatového protlaku
  • 2 PL rostlinného oleje
  • 2 PL zakysané smetany
  • 50 g tvrdého sýra
  • sůl a pepř dle chuti

[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?

  1. Neprve si uvařte rýži, ale přibližně do polohotového stavu.
  2. Poté si nastrouhejte mrkev, cibuli a vše osmažte v pánvi.
  3. Následně si smíchejte rýži, mrkev, česnek a mleté maso, a dochuťte špetkou soli a pepře.
  4. Z hotové směsi si potom vytvořte kuličky o průměru cca 4 cm.
  5. Teď přijdou na řadu brambory, které si nařežte na kolečka a jemně je osolte.
  6. Pak si vyberte vhodnou formu na pečení, kterou si vymažte olejem, případně máslem.
  7. Do formy vyskládejte jak brambory, tak masové koule.
  8. Péct byste měli v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů přibližně pár minut.
  9. Teď přijde na řadu zálivka, kterou si vytvoříte smícháním zakysané smetany, vody, rajčatového protlaku, špetky soli a pepře.
  10. Výslednou směsí zalijte brambory a masové koule, a pečete dalších 15 minut.
  11. Poté celou směs zasypte nastrouhaným sýrem a pečte dalších 5 minut, tak aby se sýr roztál a zapekl dozlatova.

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Tip!

Před podáváním doporučujeme jídlo ozdobit Vašimi oblíbenými bilinkami.

Dobrou chuť přejeme!