Nevíte, co o víkendu připravit? Pak vyzkoušejte tuto vynikající šťavnatou Masovou roládu!

Víkend se blíží a mnohé z Vás již přemýšlejí nad tím, co uvařit svým strávníkům během víkendu? Pokud již delší dobu hledáte recept na masový pokrm, který zasytí všechny Vaše hosty, jste na správném místě. Následující pokrm je připraven podle francouzské receptury. Sušené bylinky můžete nahradit čerstvými a druh masa závisí zcela na Vašich preferencích. Pusťte se do přípravy!

Co budete potřebovat?

  • 1 kg hovězího masa
  • 1 cibuli
  • 100 ml bílého suchého vína
  • 400 ml rajčatové šťávy
  • 2 vejce
  • 2 stroužky česneku
  • 200 g tvrdého sýra
  • 3 PL strouhanky
  • 1/2 ČL sušeného oregána
  • 1/2 ČL sušené bazalky
  • 1/2 ČL petržele
  • 1/2 ČL mletého pepře
  • 1/2 ČL soli

[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?

  1. Nakrájejte si cibuli a česnek nastrouhejte pomocí struhadla.
  2. V misce si smíchejte česnek, strouhanku, bazalku, oregáno, petržel a sůl. Přidejte vejce, nastrouhaný sýr a vše důkladně promíchejte.
  3. Rozložte si maso na krájecí desku a rozřízněte ho podél vláken. Neprořízněte ho do konce, jinak získáte 2 kusy, ne jeden. Tloušťka masa by neměla přesahovat 1 cm. Nyní maso okořeňte a osolte.
  4. Náplň rovnoměrně naneste na celý povrch masa. Nezapomeňte si na jednom okraji nechat 2-3 cm volný prostor.
  5. Nyní maso srolujte do rolády a dbejte na to, aby nádivka zůstala uvnitř.
  6. Maso si pevně svažte pomocí kuchyňské nitě.
  7. Cibuli spolu s masovou roládou položte na pánev (švem dolů). Maso polijte rajčatovou šťávou a vínem. Pánev následně přikryjte alobalem, vložte ji do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte přibližně 2 hodiny.
  8. Pro získání té správné zlatavé barvy před koncem pečení odstraňte alobal z pánve a pečte ještě dalších 20 minut.

Dobrou chuť přejeme!

Čtěte také: Naložte banánovou slupku do vody a uložte ji na temné místo. Začnou se dít zázraky a vy získáte unikátní elixír, který má kvanta prospěšných vlastností. Nápoj ale nebudete pít. Využijete ho zcela jinak