Nikdy jsem nevěděla, jak připravit nadýchané těsto, pak mi kamarádka řekla o této jedné surovině. Nevěřila jsem tomu do té doby, než se těsto začalo samo od sebe zvětšovat!

Co si budeme povídat, sehnat dobrý recept na sladké pečivo není v dnešní době zrovna snadné. Jen málo kdy nám těsto zůstane nadýchané a vláčné i na druhý den. A řekněme si na rovinu, u mnohých receptů, které většinou máme, není těsto nadýchané, ani když ho vyndáme přímo z trouby. Ale tento recept na lehoučké těsto je absolutní vrchol. Jen to zkuste a nebudete litovat!

Co budete potřebovat?

  • 2 vejce
  • 3-4 PL práškového cukru
  • sůl a pepř dle chuti
  • 1 balení vanilkového cukru
  • 2 šálky krupicové mouky
  • 1 PL vodky
  • 4 PL zakysané smetany
  • 1 ČL sody bikarbóny

[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?

  1. Nejprve si vyšlehejte celá vajíčka, přidejte špetku soli, vanilkový cukr a zakysanou smetanu. Nakonec přidejte vodku a mouku spolu se sodou. Vše důkladně promíchejte a vyhněťte těsto, které vyválejte na placku o šířce cca 0,5 cm.
  2. Poté pomocí formiček (na cukroví, perníčky atd.) vykrájejte různé tvary a ty poté vložte do rozehřátého oleje.
  3. Smažit byste měli koláče z obou stran, dokud nebudou zlatavé. Následně koláčky posypte práškovým cukrem, nebo je obalte v křupavém krystalovém cukru smíchaným s troškou skořice.

Dobrou chuť přejeme!

Čtěte také: Zázvorová medicína: Připravte si ji doma i vy a nemoc se vám bude celou zimu obloukem vyhýbat