Oběd z jednoho pekáče: zapečené brambory s masovými kuličkami a smetanou

Oblíbili jste si tzv. obědy z jednoho hrnce? V tom případě pro vás mám skvělý tip – konkrétně na oběd z jednoho pekáče. Všemi deseti doporučuji zapečené brambory s masovými kuličkami a smetanou, po kterých se budete olizovat až za ušima a pro dokonalou chuť nebudete nacházet slova.

Zapečené brambory s masovými kuličkami a smetanou jsou sice trochu náročnější na přípravu, takže jej doma připravujeme ke slavnostnějším událostem, nebo třeba na nedělní oběd, kdy si přeci jen chceme dopřát něco trochu honosnějšího. Na tento recept sázím i tehdy, kdy máme například rodinnou oslavu a u stolu se nás sejde více.

Co budete potřebovat na přípravu?

  • 200 g mletého vepřového masa
  • 150 g zakysané smetany
  • 5 brambor
  • 1 velkou mrkev
  • 1/2 cibule
  • petrželovou nať
  • olej
  • koření dle chuti
  • sůl a pepř

Jak postupovat při přípravě?

  1. Mleté maso vložte do misky, ochuťte vybraným kořením, solí a pepřem.
  2. Cibuli oloupejte a nakrájejte na drobno.
  3. Na pánev dejte trochu oleje, nechte ho rozpálit a cibulku na něm orestujte, až zesklovatí.
  4. Vmíchejte cibulku do mletého masa.
  5. Z masa formujte kuličky a skládejte je do vymazané zapékací mísy.
  6. Brambory oloupejte a nakrájejte na kolečka, kterými prokládejte masové kuličky.
  7. Brambory ochuťte solí a pepřem.
  8. Zaplněnou zapékací mísu vložte do předehřáté trouby a pečte na 180 °C cca 20 minut.
  9. Po uplynutí doby mísu z trouby vyjměte a maso s brambory přelijte zakysanou smetanou.
  10. Vložte zpět do trouby a pečte dalších 35 minut.
  11. Po vytažení z trouby ozdobte na jemno nasekanou petrželkou.

Zapečené brambory s masovými kuličkami a smetanou vám určitě budou chutnat. Nepřiděláte si spoustu nádobí a zaručeně uděláte dojem. Ideální jídlo pro slavnostnější chvíle nebo pro okamžiky, kdy se chcete blýsknout.

Čtěte také: Neutrácejte peníze za laser, drahé krémy a botox. Myjte si obličej tímto každý den před spaním a eliminujte všechny vrásky!