Objevila jsem ten nejlepší recept na kynuté těsto. Buchty díky němu chutnají jako právě vybrané z trouby i několik dní.

Vždy když jdu dělat kynuté těsto, snažím se svůj ověřený recept něčím ozvláštnit a ještě ho tak trochu vylepšit. V jednu pěknou neděli jsem však narazila na tento recept, o který bych se s vámi ráda podělila. Výsledkem byly nadýchané, jemné a neuvěřitelně lahodné buchtičky, které si můžete naplnit džemem podle vlastní chuti. Já mám nejraději meruňkový, proto byly meruňkové.

Reklama

Budete potřebovat:

  • 50 gramů čerstvého droždí ale vhodné je i sušené droždí
  • 300 ml teplého mléka
  • 4 lžíce cukru
  • 800 gramů hladké mouky
  • 2 vajíčka
  • 100 ml rostlinného oleje
  • trochu vlažné vody (je-li třeba)
  • špetka soli

Postup:

V teplém mléce rozmícháme droždí a přidejte asi 6 lžic mouky. Těsto dobře promíchejte a nechte vykynout asi 30 minut na teplém místě. buchty3

Vajíčka pokojové teploty rozmíchejte se špetkou soli a postupně je přidávejte do vykynutého těsta. buchty4

Reklama
Pokračování článku na další stránce