Vždy když jdu dělat kynuté těsto, snažím se svůj ověřený recept něčím ozvláštnit a ještě ho tak trochu vylepšit. V jednu pěknou neděli jsem však narazila na tento recept, o který bych se s vámi ráda podělila. Výsledkem byly nadýchané, jemné a neuvěřitelně lahodné buchtičky, které si můžete naplnit džemem podle vlastní chuti. Já mám nejraději meruňkový, proto byly meruňkové.
Reklama
Budete potřebovat:
- 50 gramů čerstvého droždí ale vhodné je i sušené droždí
- 300 ml teplého mléka
- 4 lžíce cukru
- 800 gramů hladké mouky
- 2 vajíčka
- 100 ml rostlinného oleje
- trochu vlažné vody (je-li třeba)
- špetka soli
Postup:
V teplém mléce rozmícháme droždí a přidejte asi 6 lžic mouky. Těsto dobře promíchejte a nechte vykynout asi 30 minut na teplém místě.
Vajíčka pokojové teploty rozmíchejte se špetkou soli a postupně je přidávejte do vykynutého těsta.
Reklama