Objevila jsem ten nejlepší recept na kynuté těsto. Buchty díky němu chutnají jako právě vybrané z trouby i několik dní.

Přidejte zbytek mouky a olej, případně vlažnou vodu je nezbytná a je třeba těsto hníst tak, že se nakonec nebude lepit na prsty. Nechte ho vykynout ještě půlhodinu. buchty5 Pracovní desku si potřete olejem, ne moukou a vytvarujte si menší hromádky z těsta. Nemusí mít žádný přesný tvar, stačí pokud je umístíte asi 2 až 3 centimetry od sebe. Plech nebo pracovní desku přikryté utěrkou a nechte ještě 15 dalších minut kynout. Během čekání si můžete připravit různé náplně, ať už ořechovou makovou, čokoládovou, vanilkovou, pudingovou nebo povidlové. buchty6

Reklama

To, jak budete postupovat dál se odvíjí od zvoleného způsobu přípravy. Buchty můžete péct v troubě ale i smažit na oleji podobně jako koblihy.

buchty2

Já jsem buchty upekla v troubě na 180 stupňů a pekly se přibližně 30 minut. Dobrou chuť.

Reklama
Pokračování článku na předchozí stránce