Objevila jsem ten nejlepší recept na kynuté těsto. Buchty díky němu chutnají jako pravě vytáhnuté z trouby i několik dní!

Vždy, když jdu dělat kynuté těsto, snažím se svůj ověřený recept něčím ozvláštnit a ještě ho tak trochu vylepšit. V jednu pěknou neděli jsem však narazila na tento recept, o který bych se s vámi ráda podělila. Výsledkem byly nadýchané, jemné a neuvěřitelně lahodné buchtičky, které si můžete naplnit džemem podle vlastní chuti. Já mám nejraději meruňkový, proto byly meruňkové.

[hana-code-insert name=’google‘ /]

Co budete potřebovat

  • 50 gramů čerstvého droždí, ale vhodné je i sušené droždí
  • 300 ml teplého mléka
  • 4 lžíce cukru
  • 800 gramů hladké mouky
  • 2 vajíčka
  • 100 ml rostlinného oleje
  • trochu vlažné vody (pokud je třeba)
  • špetku soli

Jak na to?

V teplém mléce rozmíchejte droždí a přidejte asi 6 lžic mouky. Těsto dobře zamíchejte a nechte vykynout asi 30 minut na teplém místě.

Vajíčka pokojové teploty rozmíchejte se špetkou soli a postupně je přidávejte do vykynutého těsta.

Čtěte také: Skvělá rada od slavné Coco Chanel pro ženy ve věku 40+: Díky tomuto manuálu budete elegantní a okouzlíte každého!

Přidejte zbytek mouky a olej, případně vlažnou vodu, pokud je potřeba, a je třeba těsto hníst tak, že se nakonec nebude lepit na prsty. Nechte ho vykynout ještě půlhodinu.

Pracovní desku si potřete olejem, ne moukou a vytvarujte si menší hromádky z těsta. Nemusí mít žádný přesný tvar, stačí když je umístíte asi 2 až 3 centimetry od sebe. Plech nebo pracovní desku prykryte utěrkou a nechte ještě 15 dalších minut kynout. Během čekání si můžete připravit různé náplně, ať už ořechovou makovou, čokoládovou, vanilkovou, pudinkovou nebo povidlovou.

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]

To, jak budete postupovat dál, se odvíjí od zvoleného způsobu přípravy. Buchty můžete péct v troubě, ale i smažit na oleji, podobně jako koblihy.

Já jsem buchty upekla v troubě na 180 stupňů a pekly se přibližně 30 minut. Dobrou chuť.

Mohu říci, že takové fajnové buchtičky rovnou z trouby jsem už dlouho nejedla a tento recept ocenila i moje rodina. Na druhý den byly buchtičky stejně dobré jako po dopečení, což je určitě výhoda. Vyzkoušejte tento skvělý recept i Vy a podělte se o něj i se svými přítelkyněmi.