Oblíbené a populární krémové věnečky připravíte rychle pomocí této snadné metody

Máte chuť na něco dobrého, ale nevíte, co si máte dát? Ve vaší tajné skříni vám došly zásoby sladkostí, buchta nebo moučník také není a do obchodu je to daleko? Pokud je to váš případ a rádi byste získali inspiraci na tvorbu něčeho dobrého, jste na správném místě. Dnes pro vás máme recept, který zaručeně vyřeší váš sladký problém. Původní receptura populárních pudinkových věnečků se postará o to, že vaše chuťové pohárky dostanou přesně to, po čem touží. Tak na co ještě čekáte? Rovnou se do toho pusťte, ale před tím si ještě něco málo o původní receptuře přečtěte.

Křupající krém

Krásně a jemně křupající věnečky plné krému jsou opravdovou slastí. Mnoho lidí si bez nich nedokáže představit život, protože se jedná o jejich oblíbený dezert, chuťovku atd. Každý si svým dobrotám říká jinak. V každém případě vždy dokáží potěšit nejen chuťové pohárky, ale díky lahodné a jemné chuti, tak duši. Můžete si je koupit chlazené v obchodě, což nedoporučujeme, protože jsou plné umělých přísad nebo si je můžete udělat doma pomocí tohoto receptu.

Potřebné ingredience

Na přípravu krémových věnečků budete potřebovat následující ingredience: ¼ litru mléka, 7 g másla, špetka soli, 14 g mouky, 6 vaječných žloutků, olej, vanilkový cukr. Nejedná se o žádné náročné složky, které byste měli pracně shánět. Většinou je máte stále doma, což je výhoda, protože si věnečky tak budete moci udělat kdykoliv na ně dostanete chuť, a to bude často.

Čtěte také: Neuvěříte, jak jednoduše se dají připravit skvělé palačinky! Kouzlo tkví ve správné přípravě těsta, kde je něco navíc. Je to surovina, kterou byste v něm rozhodně nečekali.

Těsto, krém a vanilka

Mléko smíchejte s máslem a solí přiveďte k varu. Poté do směsi vložte mouku, dobře promíchejte a odstraňte z ohně. Směs míchejte až do vychladnutí. Krém udělejte z vaječných žloutků, které vyšlehejte hezky dohladka. Z těsta udělejte věnečky, které dejte na vymazaný plech a poté na 5 minut do trouby. Následně je osmažte dozlatova na pánvi. Nakonec je naplňte krémem a posypte vanilkovým cukrem. Přejeme příjemnou chuť.