Ochutnejte moučník s citronem a vanilkou, je nejoblíbenějším dezertem na světě – velmi snadno připravený

Máte rádi moučníky, ale nenapadá vás nic, do čeho se momentálně pustit? Chcete překvapit své blízké a přátele něčím výjimečným? Doporučujeme vyzkoušet některý z níže uvedených receptů a zaručujeme vám, že vás úspěch nemine. Jsou snadné, rychlé, a především neobyčejně chutné.

Vyzkoušejte, nebudete litovat

Tento recept na vanilko-citronový dezert je nejoblíbenějším receptem, který v současné době trhá ve světě rekordy. Pokud hledáte něco jemného, chutného a nadýchaného, pak ho určitě vyzkoušejte, nebudete litovat. Pro jeho přípravu budete potřebovat: 2 citrony, 260 g mouky, 3 vejce, 200 g másla, 230 g práškového cukru, 1 balení prášku do pečiva, vanilku a sůl.

Zamilujete se během chvíle

Pracovní postup je pak následující: V mixéru rozmíchejte máslo, přidejte cukr a míchejte do hladka. Poté přidejte vanilku, vejce a sůl a opět důkladně promíchejte. Přidejte šťávu z citronu včetně nastrouhané citronové kůry. Míchejte, dokud se směs krásně nespojí. Začněte přidávat moukou smíchanou s práškem do pečiva. Opět dobře promíchejte, dokud nevznikne hladké těsto. Těsto přelijte do máslem vytřeného pekáče a pečte v troubě na 180 °C po dobu 25 minut. Vytáhněte, ozdobte svou oblíbenou polevou, moučkovým cukrem a podávejte. Uvidíte, že se do tohoto moučníku brzy zamilujete.

Čtěte také: Zpráva dne: Toto se jen tak nevidí, našlo se dítě s vzácnou dědičnou anomálií

Vanilkový šnek

Vyzkoušejte také vanilkového šneka od mistra kuchaře. K tomu budete potřebovat: 1 kg mouky, 500 ml kefíru, 6 vajec, 400 g cukru, 2 lžičky vanilkového cukru, 200 g másla, 30 g prášku do pečiva a práškový cukr.

V misce rozmíchejte pomocí mixéru vejce. Přidejte cukr a promíchejte směs do hladka. V mikrovlnné troubě si nechte rozpustit máslo, do nějž přidejte kefír a opět dobře promíchejte. V další misce smíchejte mouku s práškem do pečiva a přilejte ji do vajec. Získáte těsto, které vložte na pekáč podložený pečícím papírem. Pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 50 minut. Stačí jen ozdobit moučkovým cukrem a můžete se dát do ochutnávání.