Ochutnejte recept na sušená jablka se skořicí! Jedná se o jednoduchý, ale skvělý pamlsek večer k TV. Zejména o Vánocích!

Znáte to, když Vám doma dojdou Vaše oblíbené pamlsky na večer k TV, a Vy pak musíte trávit večery na sucho?! Ještě k tomu teď v předvánoční čas, kdy se chystá pořádná dávka pohádek? Už nemusí! Dnes pro Vás máme jednoduchý recept na sušená jablka se skořicí, který je přesně tím pravým, co hledáte! Co více, jedná se o vskutku zdravý pamlsek, který můžete dokonce použít jako ozdobu na stromeček!

Co budete potřebovat?

  • 5 jablek
  • 1/4 šálku citrónové šťávy
  • 1 ČL skořice, nebo skořicového cukru

Jak na to?

[hana-code-insert name=’google‘ /]

Čtěte také: Staré silonky jsem nastříhala na menší kousky a použila jsem je na neobvyklé činnosti. Tyto triky mi závidí i ti nejlepší kutilové!

  1. Nejprve si umyjte a oloupejte jablka, které poté opatrně zbavate jadérek.
  2. Jablka nakrájejte na jemná kolečka.
  3. Nakrájené plátky poté namočtě do misky s vymačkanou citrónovou šťávou, aby zachovala svou světlou barvu a nezhnědla Vám.
  4. Kolečka po chvilce vyndejte ze šťávy, osušte je a poskládejte je na plech.
  5. Nezapomeňte je posypat skořicí, která Vám krásně provoní celý dům, zejména v tento vánoční čas.
  6. Jablka umístěte do předem vyhřáté trouby na nejnižší teplotu, cca 65-70 stupňů.
  7. Pokud je to možné, nechte dvířka od trouby otevřené. Celý proces je totiž účinnější, když může vzduch cirkulovat.
  8. Takto byste měli sušit cca 5-8 hodin. Čas se liší, dle tloušťky Vašich plátků.
  9. Sušená jablka skladujte na suchém a tmavém místě, v uzavřené nádobě, kde Vám vydrží až několik měsíců.

Dobrou chuť přejeme!