Tento na oko pohledný a na chuť vynikající Pudinkovo-šlehačkový koláč Vaše hosty naprosto okouzlí!

Lepší koláč, jako je tento, jsem ještě nejedla! Je to naprostou kouzelný a chuťově vyvážený koláč, který potěší každou Vaši návštěvu. Lámete-li si tedy hlavu, co připravit Vaším hostům, abyste na ně udělali dobrý dojem, je tento recept pro Vás to pravé ořechové!

[hana-code-insert name=’google‘ /]Co budete potřebovat?

Na těsto:

  • 5 vajíček
  • 250 g polohrubé mouky
  • 250 g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 dcl oleje
  • 1 dcl vody
  • 1 l mléka
  • 2 kakaové, nebo čokoládové pudinky

Na krém:

Čtěte také: Lékaři jsou v šoku. Zjistilo se, že na artritidu může pomoci tento minerál. A jeho úspěšnost? Opravdu obdivuhodná. Pomohl více než 97% pacientů. A to za krátkou dobu pouhých 4 týdnů

  • 2 ks šlehačky v prášku
  • 3 dcl mléka
  • 1 PL práškového cukru
  • 2 ks vanilkového cukru
  • 700 ml zakysané smetany
  • Granko na posyp

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Jak na to?

  1. Nejprve si připravte pudinky dle návodu.
  2. Poté si vymíchejte žloutky s práškovým cukrem a vanilkovým cukrem. Následně přidejte olej, vodu, prášek do pečiva a vyšlehané bílky.
  3. Připraveným těstem vylejte vymazaný a moukou vysypaný plech na pečení.
  4.  Pečte v předeme vyhřáté troubě na 180 stupňů.
  5. Do upečeného těsta poté lžičkou udělejte opatrně díry.
  6. Práškovou šlehačku si vyšlehejte s cukrem dle návodu. Přidejte zakysanou smetanu a vanilkový cukr. Hotovou směs aplikujte opatrně na těsto, čímž vytvoříte světlou vrstvu koláče.
  7. Poslední vrchní vrstvu bude tvořit vychlazený čokoládový pudink.
  8. Pak už jen stačí koláč posypat Grankem a umístit ho na chvilku do lednice, aby mohl ztuhnout.

Dobrou chuť přejeme!