Do omáčky pod maso přidala špetku kávy a myslela si, že oběd bude zničen. Toto je 14 skvělých triků do kuchyně, které byste si měli přilepit na ledničku!

Vaření, pečení, servírování, toto jsou činnosti, které děláme v kuchyni denně. Každá už máme své triky, jak si práci usnadnit nebo urychlit. My jsme však pro Vás objevili několik tipů, které Vaše jídlo obohatí, a tak bude mnohem chutnější než kdykoliv předtím. Vybrali jsme pro Vás 14 užitečných triků, které určitě vyzkoušejte.

tipy 1[hana-code-insert name=’google‘ /]# 1. Když vaříte pikantní omáčku k pečeni či k jinému masu, vyzkoušejte do hrnce přidat špetku instantní kávy. Tento malý trik přidá omáčce na pikantnosti a také na výraznosti chuti celkového jídla.

# 2. Pokud se bojíte, že se Vám mléko rychle zkazí, vyzkoušejte toto: přelijte mléko do misky a přidejte trošku soli. Tímto zabráníte kyselosti mléka a zároveň tak prodloužíte jeho životnost.

Čtěte také: Znáte důvod této malé jizvy? Skutečný význam jste určitě nevěděli a překvapí vás.

# 3. Recept pro milovníky brambor! Seřízněte dvě jablka, polijte je citrónovou šťávou a potřete máslem. Takto připravená jablka pak jen přidejte do hotové bramborové kaše se smetanou nebo mlékem.

# 4. Pokud chcete zjistit, zda je ryba čerstvá, vložte ji do misky se studenou vodou. Pokud bude klesat ke dnu, je čerstvá a vhodná ke konzumaci. Pokud chcete očistit rošt nebo pánev, ve které jste opékali rybu, nejlépe uděláte, pokud použijete ocet. Navíc Vás zbaví nepříjemného zápachu.

# 5. Pevný, chutný, transparentní aspik. Kolik z nás ho doma děláme a neustále se snažíme, aby byl dokonale průhledný? Pokud tedy vaříte aspik, přidejte 10 minut před koncem vaření vaječné skořápky.

# 6. Pokud máte doma otevřené šampaňské, dejte do láhve vidličku (podotýkáme, že ne hliníkovou). Tento jednoduchý trik Vám pomůže při uchování čerstvosti a bublinek v šampaňském.

tipy 3[hana-code-insert name=’google‘ /]# 7. I Vám se stává, že se sem-tam mléko připálí? Před vařením mléka opláchněte hrnec studenou vodou a už nikdy se Vám to nestane.

# 8. Rozinky, jsou skvělým pokrmem. Pokud je ale dáte na několik minut do teplé citronové šťávy, budou mnohem chutnější a šťavnatější.

# 9. Pokud vaříte guláš a chcete, aby bylo maso rychle měkké, přidejte do hrnce jednu polévkovou lžíci octa.

tipy 3# 10. Vyzkoušejte tuto velmi chutnou a výživnou rýži. Pokud rýži dusíte, vyzkoušejte tento poměr: jeden hrnek rýže a šťáva z poloviny grapefruitu.

# 11. Plastové obaly udržujte v chladničce. Zabráníte tak lepení jídla, zkažení či kyselosti.

# 12. Zkuste přidat do palačinkového těsta trochu minerálky s bublinkami. Palačinky budou mít skvělou chuť a zároveň budou neuvěřitelně nadýchané.

# 13. Tajemství pečení s nezapomenutelnou vůní? Do mísy vsypte cukr a koření, které běžně používáte při pečení: skořici (mletou nebo vcelku), hřebíček, anýz, sušenou mátu a slupky z citronu, nebo limetky. Jídla připravená z tohoto cukru mají neodolatelnou vůni a ještě lepší chuť.

# 14. Pokud potřebujete ve spěchu připravit majonézu, učiňte tak, že smícháte v hrnci nad mírným plamenem kysanou smetanu, jeden žloutek a hořčici.

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Vyzkoušejte alespoň jeden z těchto triků a sami uvidíte jakými skvělými pomocníky do domácnosti jsou. Pokud je budete používat, nejenže si usnadníte práci v kuchyni, ale budete i spokojenější!