David Hampl
20 května, 2020

Máte rádi dobré a chutné dezerty? Netrápíte se postavou a dopřejete si to, co vám chutná a dělá dobře? Zkoušeli jste někdy už báječný dvoubarevný kostkový dezert, který je v mnoha zemích zakázaný pro jeho magické účinky? Pokud ne, máte dnes jedinečnou příležitost ho vyzkoušet. Připravili jsme si pro vás recept spolu s postupem výroby tohoto dvoubarevného zázraku z ořechů. Uvidíte, že po jeho ochutnání nebudete chtít už nic jiného. Obrovskou výhodou je snadná a rychlá příprava.

Zakázaný dezert

Tento dezert patří mezi kontroverzní dezerty právě pro jeho design a chuť. Je oblíbeným doplňkem slavnostních stolů a narozeninových oslav. Vždy vzbudí velkou pozornost. Jakmile ho ochutnáte, pohltí vás božská chuť a zažijete opravdu orgastické chuťové zážitky. Tento úžasný ořechový dezert se stane součástí vašeho života, že si ho někdy budete muset i zakazovat.

Ingredience na přípravu

Dezert se skládá z několika částí a každá část potřebuje na přípravu jiné suroviny. Na košík: 5 vajec, 200 g moučkového cukru, 2 lžíce kakaa, 200 g polohrubé mouky, ½ prášku do pečiva; na náplň: 250 g mletých ořechů, 150 g moučkového cukru, 1 dcl rumu; na bílý prostor: 200 g moučkového cukru, 200 g Cera, 150 g sušeného polotučného mléka, čokoláda na polévání. Dále se vám bude hodit olej, pekáč a pečící papír.

Postup výroby

Žloutky si utřete do pěny s cukrem, přidejte k tomu olej, vodou, mouku, kakao a prášek do pečiva. Z bílků si vyšlehejte sníh a vmíchejte ho této směsi. Poté rozetřete na vymazaný plech a pečte 20 minut při 160 stupních. Toto těsto potřete oblíbenou marmeládou. Připravte si ořechovou náplň a rozetřete ji na těsto. Polevu vytvořte vyválením hmoty a vyklopením ji na koláč. Pořádně ji zahladíme a necháme ztuhnout. Nakrájíme ji na kostky a růžek každé kostky namočíme v čokoládě. Dobrou chuť.

Sdílejte článek