Originální plněné kapsy se sýrem, které máte hotové jen za 15 minut a nebudete se jich moc nabažit. Tajemství spočívá v chlebovém těstě!

Pokud jste nikdy neslyšeli co je to Chačapuri, zřejmě jste ještě neokusili gruzínskou ani jiho-Kavkazskou kuchyni. Chačapuri je jídlo, na které se nedá zapomenout. Jde o Adžárie specialitu, která se dá připravit na mnoho způsobů.

[hana-code-insert name=’google‘ /]Jde o kapsu z chlebového těsta plněnou sýrem. Možná jste se s tímto jídlem již setkali v některé z českých restaurací, či dokonce vývařoven. Je nenáročné na přípravu, levné na suroviny a vydatné na oběd. Pokud jste si mysleli, že Chačapuri je chléb, mýlili jste se. Jde o koláč.

Co budete potřebovat?

  • 200 g tvrdého sýra
  • 2 vajíčka
  • 200 g zakysané smetany
  • 3 lžíce hladké mouky
  • trochu petrželky nebo bylinek
  • olej na smažení
  • sůl a pepř podle chuti

Jak na to?

Tvrdý sýr si nastrouhejte na hrubším struhadle, přimíchejte zakysanou smetanu, bylinky, mouku, sůl a pepř a také vejce. Vše vymíchejte ručním mixérem, aby vzniklo těsto přiměřené konzistence.

Čtěte také: Výborný recept na jednoduchou večeři, která zasytí. Bochník z listového těsta plněný masem a vajíčkem!

Na pánev si dejte trochu oleje a nechte ji rozpálit. Potom vylijte všechno těsto do pánve a nechte smažit pod pokličkou na mírném ohni. Opékejte z jedné strany přibližně 5 minut a potom opatrně obraťte na druhou stranu. I z této strany opékejte koláč alespoň 5 minut. Originální Chačapuri je hotové! Podávejte s čerstvou zeleninou, či se šunkou.

Přejeme dobrou chuť!