Ovoce, které léčí mozkové příhody, srdeční záchvaty, cholesterol a hypertenzi? Ano, řeč je o tomto velice chutném a zdravém ovoci, které znáte hlavně o Vánocích.

Je to tak, lidé už dlouho hledají spoustu zdravých potravin, které by prospěli celému jejich organismu. Tento článek je určený pro ty, kteří už nechtějí dále hledat a chtějí začít s dobrou životosprávnou. Datle jsou velice známé a chutné a pomáhají zmírnit řadu zdravotních problémů, včetně cholesterolu, mrtvice a hypertenze.

To je způsobeno jejich bohatostí na živiny, které jsou schopny posílit celý lidský metabolismus. V tomto článku se tedy dozvíte, proč jsou pro lidské
tělo datle důležité a v čem spočívá každodení konzumace.

1. Železo

Čtěte také: Nevěřili byste, jak se v domácnosti dá využít vodka. Pojďte to s námi vyzkoušet.

Železo je zodpovědné za hemoglobim a červené krvinky, které v našem těle jsou a poskytují krvi kyslík. Proto je železo vyjímečné hlavně pro lidi s
anémií, pro děti a těhotné ženy. Nejlepší a nejpřiměřenější dávkou je 100g datlí denně, protože to obsahuje asi 0,9mg železa.[hana-code-insert name=’google‘ /]

2. Průjem

Draslík je základním minerálem v železe, který uklidňuje břišní flóru a střeva a podporuje zdravé bakterie, proto pak nemusíte trpět průjmem.

3. Zácpa

Soporické schopnosti datlí mohou uklidnit průjem a zácpu, proto jsou z tohoto důvodu datle výborné. Do misky s vodou je ponořte a nechte je zde
louhovat jednu noc. Vodu pak můžete pát ráno na lačno a posílit tak vaše trávení a obecně celý organismus.

4. Hmotnost

Datle jsou velkým přínosem na prázdný žaludek, protože zabraňují ukládání nadměrného tuku v těle a protože jsou bez cholesterolu, tak nepřibíráte na váze.

5. Cholesterol

Datle léčí špatný cholesterol, a to tím, že vyčistí krevní cévy a zbaví se všech krevních sraženin.

6. Srdce

Ponořte datle do misky s vodou a nechte je zde opět celou noc. Potom z nich odstraňte semínka a jezte je ráno na lačno. I semínka jsou jedlá a chutná.