Pečený plněný pita chleba, kterého se nebudete moc nabažit. Chutná lépe, než byste očekávali!

Pita chléb je velmi chutná a poměrně zdravá věc. Možná jste nevěděli, že plnit ho nemusíte jen kebabem, ale i mnoha jinými chutnými náplněmi. Například takovouto špenátovo-žampiónovou. Uvidíte, že lepší rolky jste ještě v životě neochutnali!

Co budete potřebovat?

  • 2 pita chleby
  • 400 g žampionů
  • 150 g tvrdého sýra
  • špenát podle chuti
  • 1 cibuli
  • 1 vajíčko
  • sůl a pepř dle chuti
  • slunečnicový olej

[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?

Cibuli si nakrájejte na drobno, žampiony očistěte a nařežte na plátky. Osmažte je na troše oleje a nezapomeňte je posolit a přidat koření.

Pita chléb si rozprostřete a naplňte houbovou nádivkou tak, aby okraje zůstaly čisté. Na ně dejte nasekaný čerstvý špenát a posypte ho strouhaným tvrdým sýrem.

Čtěte také: Protože obličej není vše, o co je třeba ve stáří pečovat, přinášíme Vám recept na domácí krém na krk a dekolt!

Rolky zatočte a dejte do vymazané zapékací misky. Potřete vajíčkem a pečte v troubě vyhřáté na 190-200 stupňů, do zlatova. Podávejte ještě teplé.

Přejeme dobrou chuť!