Pečení a svátky jdou rukou v ruce. Co by to bylo za prosinec, pokud bych neudělala alespoň jednu dávku máminých slavných sušenek Sour Cream! Vzhledem k tomu, že všichni mají pravděpodobně již své tradiční recepty na oblíbené sladkosti, nebudu s vámi sdílet žádné recepty (alespoň ne dnes.) 🙂 Místo toho vám dnes povím praktické rady o pečení!
16 tipů ohledně pečení, které s vámi budu dnes sdílet, vám pomůže ušetřit čas a energii u jakéhokoliv pečení. Tím si ušetříte výlet do obchodu nebo potíže s vyčištěním obrovského nepořádku v kuchyni. Tak či onak si tím ušetříte si cenný čas! Zvláště během svátků, kdy máte pocit, že den má málo hodin!
Takže použijte tyto tipy na pečení v příštích týdnech, abyste si mohli užít čas se svými blízkými a vychutnat si některé sváteční pochoutky! 🙂
16 TOP PEČÍCÍCH TRIKŮ
1) Rychlé vykrajování cukroví
Vykrajujte tvary z těsta snadno a jednoduše tak, že nejprve obalíte vaše cukroví v mouce. Díky mouce se vám těsto a formička nebudou lepit k sobě, což pro vás znamená méně práce!
2) Zrání banánů
Pokud chcete udělat banánový chléb, ale vaše banány nejsou dostatečně zralé, je tu tip na jejich rychlé dozrání! Umístěte banány do trouby o 300°C, dokud nejsou banány dostatečně měkké a zbarvené do tmavě hnědé barvy (až do 40 minut). Poté budete mít dokonale zralé banány pro vaše dorty a koláčky!
3) Ohřátí studených vajec
Recepty na pečení často vyžadují vajíčka v pokojové teplotě. Ale co když jste právě vyndali vajíčka z lednice a jste příliš netrpěliví na to, abyste počkali až se zahřejí? (Ne že bych někdy byla tak netrpělivá …) 😉 Vejce si můžete rychle zahřát tak, že je dáte do misky s teplou vodou. Nechte je pár minut vyluhovat a za malou chvíli budou připravena!
4) Rychlé změknutí másla
Pokud recepty vyžadují pokojovou teplotu vajec, často vyžadují i pokojovou teplotu másla. Zde je rychlý způsob, jak urychlit proces rozpouštění másla! Umístěte máslo do sáčku a utěsněte ho. Použijte válec pro vyválení másla na tenkou vrstvu. Poté bude máslo dostatečně měkké a připraveno pro pečení.
5) Nastrouhání másla
Jeden z klíčů ke skvělým sušenkám jsou malé kousky másla, které jsou rovnoměrně obsaženy v celém těstě bez větších hrudek. Tento proces můžete provést rychlým a snadným strouháním másla předtím, než ho dáte do směsi. Poté směs bude hladká a snadná na míchání.
6) Vytvoření vlastního pečícího prášku
Potřebujete pytlík práškového cukru na polevu, ale máte po ruce pouze bílý cukr? Vytvořte si svůj vlastní! Přidejte šálek bílého cukru a 1 polévkovou lžíci kukuřičného škrobu do mixéru nebo kuchyňského robotu. Několikrát stiskněte spouštěcí tlačítko, dokud cukr nedosáhne správné konzistence prášku. Je to tak snadné!
7) Ochrana proti nepořádku z mixování
Udělejte otvor ve středu víka na zmrzlinu nebo v papírovém talíři. To vám poskytne praktickou ochranu proti stříkajícím ingrediencím z vašeho mixéru. Takto zabráníte nešťastným stříkancům ze směsi a nepořádku v kuchyni.
8) Měření lepkavých ingrediencí
Může být téměř nemožné nalít lepkavé látky jako med, melasa a olej do vaší odměrky. Znáte tajemství, jak to udělat snadně? Sprej na vaření! Do své odměrky stačí lehce šplíchnout sprej na vaření a přísady poté bezprostředně sklouznou do odměrky, aniž by udělaly nepořádek.
9) Perfektní nakrájení
Použijte zubní niť, abyste vytvořili perfektní plátky pro skořicové rohlíčky, cheesecaky a další pečivo. Když používáte zubní nit, vyloučíte možnost rozmačkání jako při použití standardního nože.
10) Odstranění skořápky od vajec
Přestože rozbijete vejce správně, vaječné skořápky stejně skončí v těstu. Nebojte se, to se stává každému! Tyto drobné kousky skořápky se zdají být nemožné odstranit, ale je tu snadné řešení. Stačí vyndat kousky vajec pomocí zbytku skořápky! Kousky budou držet dohromady, což usnadní jejich odstranění.
11) Nadýchaný šlehačkový krém
Chcete znát snadný způsob, jak udělat tu nejnadýchanější šlehačkou? Vychlaďte předem vaši šlehačku i použitou misku! Pokud je vaše příslušenství hezky studené, vaše šlehačka bude mít poté tužší vrcholky a bude nadýchanější.
12) Nelepivá směs
Vytvořte si těsto, které můžete používat po celé měsíce na vaše pečení! Tento recept zajistí, aby kousky z vašich pečených výrobků nezůstaly na plechu. (Toto funguje skvěle pro každý recept, který vyžaduje vymazání plechu a vysypání moukou!)
Přidejte 1/2 šálku rostlinného tuku, 1/2 šálku rostlinného oleje a 1/2 šálku mouky do mísy. Zamícháme směs, dokud nebudou přísady dobře smíchány. Pak přemístěte směs do vzduchotěsné nádoby. Můžete jednoduše použít stěrku nebo prsty, abyste nemuseli vyhodit zbytek těsta. Zbývající směs skladujte při pokojové teplotě po dobu až šesti měsíců.
13) Zjemnění hnědého cukru
Pokud je váš hnědý cukr příliš ztvrdlý, existují dva snadné způsoby, jak ho znovu udělat jemným. První metodou je umístit hnědý cukr do mikrovlnné trouby a misku zakrýt vlhkým papírovým ručníkem. Mikrovlnná trouba za 20 vteřin zajistí rehydrataci cukru!
Druhou metodou k zjemnění vašeho hnědého cukru je umístění misky s cukrem do trouby o 300 ° po dobu 5 minut. Bez ohledu na to, kterou metodou používáte, jste si ušetřili výlet do obchodu s potravinami pro nový cukr!
14) Vytvořte si svůj vlastní hnědý cukr
Pokud zjistíte, že máte málo hnědého cukru, zkontrolujte si kredenc. Pokud máte stále při ruce bílý cukr a melasu, můžete si vyrobit svůj vlastní hnědý cukr během několika vteřin! Stačí přidat do bílého cukru malé množství melasy a promíchat. Přidávejte melasu do té doby, dokud nezíská požadovanou barvu.
15) Zbavte se vzduchových bublinek
Pro dokonale hladké dorty, koláčky, před pečením několikrát lehce uhoďte plech o kuchyňskou linku. Síla plechu, která narazí na pult, přiměje vzduchové bubliny v těstu, aby šly na povrch a konzistence dortu zůstala zachovalá. Stejnou věc můžete udělat u sušenek vyndaných z trouby. .
16) Vydařené cupcakes
Použijte zmrzlinovou lžíci se sprejem na vaření, abyste dali cupcakové těsto do formiček. V každé formičce bude stejné množství těsta a tento způsob dávkování vám ušetří mnoho času!
Znáte nějaké další užitečné tipy a triky, které se dají využít při pečení? Podělte se o ně s námi a s ostatními níže v komentářích.